Stolt att vara moderat!

Jag sitter och följer partiledardebatten på SVT2.

Jag är stolt över vår Alliansregering, stolt över vår statsminister och synnerligen stolt över att vara moderat. Genom ordning och reda i ekonomin har vi skapat förutsättningar för jobbsatsningar, företagande och tillväxt. Sverige har, tack vare en ansvarsfull ekonomisk politik genom krisen, bland de starkaste offentliga finanserna i EU. Vi har 200 000 fler sysselsatta jämfört med 2006. 200 000 färre är i utanförskap sedan 2006, varav minskade förtidspensioneringar står för en betydande del. En stark arbetslinje som tar ansvar för välfärden står mot en återgång till bidragslinjen, samma bidragslinje som väljarna förkastat de senaste två valen.

I debatten så vill inte Stefan Löfven svara på en rad frågor: han kunde inte ge besked om vilket/vilka partier han vill styra tillsammans med, han kunde inte ge besked om vad socialdemokraterna tycker om kärnkraften och den framtida energiförsörjningen. Listan kan göras längre.

Den här debatten har verkligen gett mersmak så här långt. Alliansen står stark. Med lite mindre än ett år kvar till valet har vi inom Allianspartierna gott om tid att vända opinionssiffrorna. Kvällens partiledardebatt kan ju ses som en bra utgångspunkt för att vinna tillbaka väljarna. För motståndet från de rödgröna partierna och deras främsta företrädare är ju förbluffande svagt. Det här bådar gott!

2 kommentarer

  1. var du stolt att lån pengar för ett femte jobb skatt avdrag är ett stort jävala skämt varken jag eller någon anan höginkomstagare bhöver där jag jobbar säger alla sama sak det är sjuk vård skola som ska pengar nä låt oss få en regering

  2. Arbetslösheten har ökat eftersom befolkningen har ökat med ca 500.000 ,
    så att bara 200.000 av dessa arbetar är inget att skryta över ….
    Antalet personer som får socialbidrag har ökat drygt 30 % pga nedmonteringen av sjuk- och arbetslöshetsförsäkringarna .

    Folk som tidigare varit sjukpensionärer efter ett långt och tungt arbetsliv
    är numera fullt friska enligt försäkringskassan och för sjuka enligt arbetsförmedlingen = borta ur statistiken !

    Så minskar man ”utanförskapet” , sopa det under mattan !

    Jag tycker inte detta är något att vara stolt över , oavsett partifärg …

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *