Inför tillfälliga gränskontroller

Moderaterna och Folkpartiet har föreslagit att Sverige inför tillfälliga gränskontroller. Det är hög tid. Jag hoppas att regeringen också landar i den slutsatsen.

Flyktingsituationen är akut. Flera åtgärder krävs samtidigt och det är dags för regeringen att bestämma om tillfälliga gränskontroller. Sverige måste ha bättre kontroll över vilka som kommer till Sverige i dag. En stor andel av de som anländer till Sverige söker inte asyl och ingen vet heller vart de tar vägen – det är en ohållbar situation. Gränspolisen har en färdig planering för att göra tillfälliga gränskontroller vid Sveriges inre gränser mot EU – om regeringen skulle besluta om att det ska införas. Dags för regeringen att ta beslut!

5 kommentarer

  1. De tillfälligsa gränskontrollerna inom EU får väl bara finnas i max 30 dagar, så de kommer bara förskjuta problemet en enda månad framåt!
    Höj skatten med 2-5 procent, och precis som infrastruktur finansieras med lån så kan mottagningen av denna arbetskrafts…RESURS finasieras via lån! Asylsökande bör söka, och beviljas/avslås, asyl på ambassaderna, så att enbart de som beviljats asyl släpps in i Sverige/EU, och de kan då köpa vanlig flygbiljett istället för med dagens system tvingas anlita flyktingsmugglare!
    Kriget i Syrien måste stoppas, så FN, inklusive Sverige, måste skicka trupper för att tvinga fram ett stopp på massmördandet där!

  2. Gandalf fortsätter att upprepa sina lögner om att invandring är lönsam i något slags hopp om att om man upprepar en lögn tillräckligt ofta så blir den sann.

    Inga andra länder försöker påstå det, inga andra länder trixar med siffrorna för att försöka få det att se ut så.

    (http://www.svd.se/sverige-vet-inte-vad-invandringen-kostar )

    Invandringen ÄR och FÖRBLIR en enorm kostnad, dom människor som kommer nu kommer inte ens att tjäna in sina egna kostnader.
    När dom sen tar hit sina åldrande släktingar, som aldrig någonsin kommer att betala in ett öre till statskassan så blir en katastrofal situation ännu värre.

    Inte ens kategorin andra generationens-invandrare bär sina egna kostnader i vissa grupper. (och en stor del av dom som kommer nu tillhör dom grupperna)
    Där första generationen har varit en ekonomisk belastning hela tiden och den andra generationen har så låg sysselsättningsgrad och så låga inkomster att deras skatteinbetalning inte täcker upp kostnaden för dom som inte kommer i arbete.

  3. Bra Anders och Moderaterna. Samtidigt borde ni sänka beloppet som varje asylsökande får samt neka asyl till flyktingar från andra länder än Syrien.
    Den största ändringen borde givetvis EU göra så att alla EU länder har samma ersättning till flyktingar och samma regler. På så sätt skulle vi sprida ut antalet flyktingar på fler länder. De länder som inte samarbetar ska inte få EU bidrag.

  4. Hej, gränskontroller är en nödvändighet för att få någon koll på vilka som kommer in. Enligt Sveriges gränspolischef söker ca 50% asyl, resten försvinner bara in i landet (om de är kriminella vet ingen). Löven vill att bördan måste delas gemensamt inom EU men att hoppas på något sådant är inte troligt. Om det finns någon vilja att bromsa inflödet borde era förslag från moderaterna genomföras och även SD. Om inte regeringen tar sitt förnuft tillfånga kanske ni borde fälla regeringen tillsammans med SD och övriga borgliga partier. En inströmning på 10000 i veckan är ohållbar, majoriteten är också afghaner som nu saknar asylskäl i Tyskland.

    Med vänlig hälsning

    Henrik

  5. Dublinförordningen måste omedelbart avskaffas eftersom den inte ens fungerar i teorin, när det som idag kommer långt fler än 1 miljon till EUs yttre gränsländer, där de flyende är tvingade att ansöka om asyl, samtidigt som EU beslutat omfördela enbart ynka 160 000 av de asylsökande till övriga EU-länder!
    Det enda system som fungerar i verkligheten är att de flyende ansöker om asyl på ambassaderna, och när ett land anser sig sakna förmåga att ta emot fler så hänvisas de till något annat lands ambassad!
    Schengensamarbete måste ändras så att varor o tjänster flödar fritt. men inte medborgare!
    Sverige är inte ens i närheten av en ”systemkollaps”, men problemet med just Moderaterna är att ni vägrar inse att skatter faktiskt kan höjas ifall det som nu finns behov för det! Sverige kan/bör tillfälligt höja skatten med 2 procent för att ha råd att investera i denna arbetskraftsresurs, och precis som vi lånar för att investera i infrastruktur så bör vi låna för att investera i dessa blivande skattebetalare…!
    Att Sverige varit urusla på att ta tillvara denna RESURS beror på den urusla svenska arbetsmarknads- utbildnings- o bostadspolitiken, INTE på för stor arbetskraftsresurs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *