Från ax till limpa

Styvbjörn har precis lämnat mitt kontor, och det ringer fortfarande i mina öron efter hans bjäbbande. I går, precis då vi stämplat ut, så var han på väg att slaffsa i sig lite snö. Han var törstig efter kroppssnidandet antar jag. Iallafall, jag hindrade honom då jag såg att det var gul snö. ”Ät aldrig gul snö” hojtade jag.

Du sa inget om brun snö”, ja, så skrek han alldeles nyss. Allvarligt talat. 1+1=2 ?

Så kommer jag att hamna i grubblerier över detta med ekvationer som ska gå ihop, men likt förbannat ändå inte gör det. Räkningarna är såklart en klassiker.
Då jag dubbelkollade med min revisor så bedömde vi gemensamt att min anusbleking får vänta. Faktum är att revisorn faktiskt rentav ifrågasatte den, och undrade om det verkligen var en prioriterad utgift överhuvudtaget.Någonsin.

Har du hört något så dumt?

Då besvikelsen klingat av en smula, så tänkte jag att kanske det bara är habegär? Och att min första koppling blekning = lycka, kanske är just en sådan ekvation som inte går ihop when push come to show?

Det här är svåra frågor.Styvbjörn går inte att samtala med, och Leinbart är inte bara satanist och blasfemiker utan även materialist. Jo, han har köpt en blekning.
En gång då jag bad att få vara med under en djävulsmässa så hånskarattade han bara. Sedan berättade han att han var skolad i La Veys anda. ”satanism är en ideologi” sade han, varpå han berättade att det främst handlar om att njuta. Leinbart fortsatte berätta att religion endast handlar om att lägga ok på människors axlar i form av moraliska bördor. Allt för att hålla människan i schack.

Leinbarts ansikte förvreds sedan till oigenkännlighet. Ja, han blev plötsligt vacker. Sedan citerade han La Vey ”Välsignade äro de starka, ty de skall äga världen – Förbannade äro de svaga, ty de skall ärva oket!”

Jag tänkte i mitt stilla sinne att Leinbart nog egentligen är Darwinist såsom han resonerar, och att citatet dessutom bara var en inverterad omskrivning av Jesus saligprisningar och egentligen en ganska fantasilös stöld av den gamle Szandor.
Då jag beskådade Leinbart så tänkte jag att han skulle varit utplånad för länge sedan om ”survival of the fittest” hade varit ledstjärna.
Jag menar, karln munhuggs med brottare och orienterare i tid och otid. Hade dessa atleter agerat primitivt, hade de slitit Leinbart i stycken för hans ohyffs.
Då skulle man sannerligen kunna påstå att ekvationen inte gått ihop.
Leinbart vet nämligen inte att La Vey var Darwinist, men jag vet att Leinbart inte kan sin matematik. Uppenbarligen.

Känner du till Darwin? Ja, såklart. Dum fråga.
Känner du till Herbert Spencer dårå?

Iallafall så var det Hebbe som kom på uttrycket survival of the fittest, men man kan nog säga att Dawwe tog åt sig äran.
Kreationisterna fnyser åt både Dawwe och Hebbe, och säkerligen åt Anton Szandor La Vey och Leinbart också.
Jag tänker att jag sitter säker deras frustande fnysande, men då slår det mig att det inte står någonstans i bibeln om att man skall bleka sin stjärt, och därför borde även jag ligga pyrt till.Ja, iallafall om vi pratar kristna kreationister.

Det är så snurrigt alltsammans, och jag tänker att saker och ting sällan är vad man tror, och att det förväntade utfallet i nästan alla livets spörsmål och händelsekedjor,sällan blir som beräknat, vare sig det gälla evolutionslära,religion, privatekonomi eller blekta rumpor.
Men ett har jag lärt.
Aldrig äta gul snö.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *