Till Gubbväldet. Må Amasonerna ta er.

Janne Schaffer har inget med detta inlägget att göra.
Han är bara en teaser. För att värma upp er.
Som en mugg glögg i december.

En gång nuddade jag nästan vid Janne Schaffer.
Jag vet!!
Det är helgalet.

Först förstod jag inte att det var Janne Schaffer, utan faktum är att jag först trodde det var en snuskgubbe.
Du vet, jag stod där och rotade i reabackarna på jakt efter någon trevlig musik som kunde lysa upp mitt miserabla liv. Jag var på väg till posten för att skicka iväg papper för min skuldsanering, och hade bara spontanstannat vid skivbutiken.Det var då jag noterade en figur som lapade sig om läpparna.
Alltså jag lovar, tungan for som en propeller.

Jag förstod ju inte vem det var, så självfallet blev jag förbannad och skulle just till att lappa till honom då jag såg zebrabyxorna.

Aldrig slåss, jag vet. Och aldrig slå Janne Schaffer.
Omedelbums förlät jag honom för det häringa fladdrandet med tungan, och friden infann sig. Jag fick faktiskt ett exemplar av electric banana band signerat av honom.
Sen bad jag Janne slicka igen kuvertet jag var på väg att posta.

I dag är det internationella kvinnodagen.
Det är väl fräsigt va?
I morse slapp min fru göra frukost åt mig. Bara en sån sak.

Nää.
Jag skojade ju. Förstod du inte det din lille frimicklare?

Min fru är en Amason.
Skulle jag en morgon säga något i stil med ” Hörru din lilla nippertippa, koka upp gröt , hämta tidningen och sätt på kaffet”, ja då skulle nog denna lilla blogg dö omedelbart. Hon skulle knäcka mina fingrar. Ett efter ett som små torra grenar.

Eller, jag hoppas att hon skulle göra det iallafall. Skulle dessa bevingade ord fladdra ur mina läppar a´la Schaffertounge , då vore jag ett slem, och slem det harklar man upp och spottar i ansiktet på människosvin.

Nej på på allvar. Skulle jag leverera en sådan mening , men glömma säga att hon dessutom skulle bära fram mystofflorna åt mig, ja jösses..måtte jag självdö.

Nä. Nu slutar vi tramsa runt. På allvar. Heja Amasonerna. Måtte patriarkatet störtas och matriarkat införas. Från hjärtat, ta en titt på vår värld och ställ dig frågan- kan det bli sämre om gubbjävlarna stiger ner från sina höga hästar? Knappast.
Det är gubbar hit och det är gubbar hit, som om det vore bättre på något vis för att man är född med en jäääävligt ful skinnpåse med tillhörande skinnstav mellan benen. Kom igen!!

Här har den religion jag själv underkastar mig ett riktigt fult finger med i spelet. Ett förtydligande först. Jag avskyr religion. Men jag tror på Gud. Men för enkelhetens skull, och för att slippa en hel drös med utvikningar så säger vi religion förtillfället.
Den kristna religionen, precis som de andra monoteistiska religionerna, har dessvärre en kvinnosyn som är TOTALT oförenlig med ett modernt samhälle.
Dvs, om dess utövare inte använder den hjärna som Gud gett dem.

Det är för mig obegripligt (lika obegripligt som hur obegripligt ful en pung faktiskt är) att man fortfarande tänker att regler i det kristna samlivet för 2000 år sedan, skulle vara applicerbara i dag.

Give me a break!
Kontext någon. Tid och rum. Kultur i mellanöstern för 2000 år sedan kontra tex Sverige här och nu!
Alltså. Det är så löjligt så jag tror jag kissar i trosan.

Gud är Gud, men hur kan man säga att Guds oberörbara vilja är att mannen skall råda över kvinnan. För att det står i bibeln svarar frimicklaren. Ja, det gör det förvisso, men harkla upp den där oblaten du satt i halsen, för nu ska vi tala ut. Det står även i bibeln att en snubbe som samlar ved på sabbaten skall stenas.

Vi kan inte använda mosaisisa lagar och regler som gällde ett ökenfolk för flera tusen år sedan i ett samhälle i dag. Vi kan inte tänka att en man är familjens överhuvud bara för att en apostel sade det för 2000 år sedan. Kvinnor DÅ hade inte rösträtt, ingen talan och överlag försörjda av sin make. Annat är det nu.
I min bok är det nästintill Gudsförnekande att göra en medsyster mindre än hon är genom att peka på gamla bibeltexter. En medsyster som är skapad till Guds avbild precis som du gubbjävel. Bara 36 gånger snyggare utan pung.

Det är så tokigt detta.

Här skulle man kunna skriva massor, men det är inte rätt forum. Jag tror min poäng är redovisad med tydlighet.
Jag har två döttrar. Jag hoppas de får vara med om hur könsrollerna vittrar sönder.
En pojke är en pojke och en flicka en flicka, eller som en liten kille sa i en Arnold film ” boys have a penis and girl a vagina”, jag pratar primärt inte om detta, utan om hur ett jämnställt samhälle ska bli jämnställt på riktigt.

En grabb som sätter på brudar i mängd och kubik får en fjäder i hatten. En tjej är en slampa. Vad är det för nåt då!!?
Ytterligare en värdering, garanterat född, utkrystad ur arslet på nån gubbe.

Puh.
Jag blir alldeles utmattad.

Om min son vill gå klädd i tyllkjol, bring the tyllkjol!
Jag ska stötta honom hela vägen.

Om vi ser varandra som medmänniskor, och faktiskt Guds avbilder, så är det i mitt tycke,en gudstjänst i sig att krossa patriarkatet.

Grattis alla amasoner.
Keep up the good fight.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *