Premiärseger för Vännäs i El trainico

Lagen har mötts två gånger på försäsongen och båda gångerna har det slutat oavgjort där Teg har vunnit båda matcherna efter straffar. Vännäs startade matchen i ett rasande tempo och vann skotten i första med hela 16-9 och om inte David Lindgren hade storspelat hade nog Vännäs fått med sig ett par mål. I andra perioden chocköppnade Teg med att göra i mål efter 14 sekunder. Efter målet återtar Vännäs kommandot tills de börjar dra på sig en massa utvisningar och Teg tar över matchen. Lite ologiskt att Vännäs kvitterar med en man mindre på isen. När Vännäs drar på sig ett 3 mot 5 boxplay och Teg börjar rulla puck med högt tempo så hänger Vännäs inte med, och Jocke Törnqvist gör 1-2 mycket vacker framspelad av Daniel Palmebjörk. Tredje perioden är Vännäs och de kan kvittera och matchen går till förläning.

– Jag tycker som du att Vännäs var klart bättre i första och där räddar David Lindgren oss. I andra tycker jag vi är bättre när vi får powerplay och i tredje är det jämnt tycker jag, säger Tegs SK andretränare Johan Åhlén.

I förlängningen är Teg betydligt bättre och nu är det Vännäs målvakts tur att rädda järnvägslaget kvar i matchen. Under straffarna är Vännäs lite hetare och kan vinna efter en kylig straff av Johan Örnberg.

– Vi är bättre i förlängning men kan tyvärr inte avgöra och när det blir straffar känns lite som en lottdragning. Om man ser på hela matchen tycker jag oavgjort var ett helt klart rättvist resultat  och Vännäs har återigen visat att de kommer ta många poäng i vinter, avslutar Åhlén.

Vännäs lagkapten, Samuel Aho, var väldigt nöjd efter matchen:

– Vi gör en riktigt bra match i dag och vårt försvarspel var riktigt bra, skönt att vi äntligen fick ta bonuspoängen av dem.

Skönaste citatet levererade Vännäs tränare, Patrik Degerman på mitt konstaterade att de hade kommandot i matchen men hade det svårt i anfallszonen:

–  Vi har knappt tränat anfallsspel. Jag hade inte räknat med att vi skulle parkera i anfallszonen nästa hela matchen.

Detta var helt klart en underhållande Division 1-match som helt rättvist gick till förlängning. Trist att det inte var mer åskådare på plats under El trianico.

Matchfakta:

3-2 (0-0, 1-2, 1-0, 0-0, 1-0)

Målen Vännäs: Johan Bölander, Magnus Lindgren och Johan Örnberg

Målen Teg: Jimmy Andersson, Joakim Törnqvist

Skotten: 39-36 (16-9, 9-12, 10-9, 3-6, 1-0)

Publik: 280 personer

Kepsligan VHC:

Tre kepsar: Magnus Lindgren
Två kepsar: Joakim Moritz
En keps: Christian Karlsson

Kepsligan Teg:

Tre kepsar: David Lindgren
Två kepsar: Jimmy Andersson
En keps: Joonas Karvonen

 

1 kommentarer

  1. Hallen är väl ingen direkt njutning och trots det ringa antalet på läktaren, kändes det rätt trångt. Kan ju bara fasa för/längta till hur trångt det kommer bli då VHC möter Löven hemma………Och då kanske man får höra en klack i hallen 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *