Inför Vännäs – Kiruna

Dagens match mellan Vännäs och Kiruna är dagens enda Division 1-match. Vännäs tog en fin skalp i derbyt mot Teg i onsdags medan Kiruna inte öppnat så starkt som jag trodde de skulle göra. Frågan är om Lars Molin har fått ordning på grabbarna i gruvstaden till dagens match. Om Vännäs kan vissa samma spel och offervilja som Teg har de goda chanser att kamma hem poäng. Men som sagt så är Kiruna ett bättre lag än vad de hittills har visat på isen. Det jag har sett av Kiruna så har de likt Piteå försökt gått på knock i första perioden. Då Kiruna endast ligger en poäng före Vännäs i tabellen och har sista platsen just nu till Allettan så är det en verkligen sexpoängsmatch. Vid Vännäs-vinst blir serien väldigt jämn och spännande och vid Kiruna-vinst finns det risk att serien blir tråkigt väntat.

– Det ska bli roligt att möta Kiruna och de ska vara rätt lika med Teg. Så det gäller verkligen att vi kommer upp i samma standard som i onsdags, säger tränare Degerman i Vännäs.

Truppen:

Vännäs får tillbaka Niklas Kellgren som saknades mot Teg på grund av jobb. De övriga (Daniel Andersson, Jeff Lundberg, Hampus Åsell och Tommy Arnqvist) som saknades mot Teg gör så även i dag. Joakim Moritz får fortsatt förtroende i kassen.

Notera att: 

Den gamla Vännäs-fostrade forwarden, David Jonsson spelar i Kiruna och att Vännäs har match redan i morgon, borta mot Kalix.

Tips:

2-4

Nedsläpp:

16:00 i Vännäs Ishall

Domartrio:

HD: Johannes Pettersson. LM: Andreas Löwenhöök och Viktor Frisk

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *