Seger i Fururinken

Jag lovade innan matchen att Björklöven skulle vinna, mycket riktigt blev det så. De två första perioderna var målmässigt jämna och inför tredje perioden leder Löven ”bara” med 0-1. Segersiffrorna kunde tillslut skrivas till 0-4 efter att ha varit snuskigt effektiva i power play. Eller vad sägs om en 50% effektivitet i matchen och 75% i tredje perioden. Björklöven gör en riktigt bra första period men får dock inte utdelning.

— Vi börjar matchen riktigt bra och borde göra fler mål. Vi gnuggar på och och när vi får tvåan så blir det lite proppen ur. Det har varit lite så hela säsongen, säger Öhman till kollegan på redaktionen, Gustav Pettersson, efter matchen.

Kalix hade med Luleå J20-trion Raymond Bamberg, Oscar Johansson och Kim Lilja vilket enligt Öhman gjorde skillnad.

— De körde mer fysiskt än de har gjort i de tidigare matcherna och de märktes att de hade med tre killar från Luleå.

Emil Wrenman åkte på en knätackling i slutet av matchen och är osäkert om han kan vara med i morgon mot Kiruna. Johan Jarl var inte med i dagens match på grund av en ”upper body injury” men han är med på resan.

När vi är inne på morgondagens  match mot Kiruna så har även de lånat in killar från Luleås J20. Det är Sebastian Harila och Oskar Johansson som kommer vara med i matcherna mot Löven, Vännäs och Teg.

Björklöven sover i Kalix och kommer i morgon resa till Kiruna.

Finns det något hotell i Kalix?

— Det finns säkert något tält som vi kan sova, avslutar Öhman.

Matchfakta:

Resultat: 0-4 (0-1, 0-0, 0-3)

Målen: Markus Lundberg, Olof Mårs, Jon Palmebjörk, Zebastian Possler

Skott: 22-45 (5-13, 9-16, 8-16)

Publik: 246

Tre Kepsar: Daniel Wälitalo
Två Kepsar: Stefan Andersson
En Keps: Jens Persson

3 kommentarer

  1. Det är verkligen komiskt och inte litet pinsamt när man i Umeåmedian bara focuserar runt Löven. Detta ska då kallas ”Hockeyblogg”!! Inte ett ord om att tex Lyckselesonen Melker Karlsson debuterar i Landslaget! Eller att ett länslag ligger i topp på Elitserien (men Skellefteå och då är det väl som att svära i kyrkan). Att det nu är flera från länet i SAIK som Erik F, Erik A och fantastiskt lovande killar i J20 och J 18 borde rimligen också finnas som det som självklart uppmärksammas. Men här är det bara ett jamsande om div tre laget Löven.

    • Hej Kea och tack för din åsikt. Jag svarar dig samma sak som jag har gjort tidigare:
      Denna hockeyhörna finns för att skriva om de tre Div 1-lagen i Umeåregionen och om hockey med anknytning till detta. Tex när jag följde utvecklingen om Erik Andersson och när han blev klar för SAIK. Det är fantastiskt roligt att Lyckselesonen Melker Karlssons kommande debut i landslaget. Eftersom han spelar för SAIK och har aldrig spelat för Vännäs, Teg eller Löven har jag valt att inte skriva om detta. Om du hellre vill läsa om Elitserien och främst Skellefteå AIK hänvisar jag dig till Elithockeybloggen på Folkbladet som Johannes Stenlund driver. Där kan du läsa dagliga uppdateringar om saker som du saknar på denna. Du hittar bloggen här:
      https://blogg.stage.folkbladet.nu/elithockeybloggen/

  2. Lika pinsamt är det att även denna bloggare väljer att ta med den sista frågan. Jag har låg humor men sådant där blir bara löjligt. Fall inte in i dom spåren när bloggen i övrigt håller hög klass. Dock bra jobbat löven!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *