Största segern för året

Teg börjar matchen inte riktigt hundra vilket leder till att de drar på sig några onödiga utvisningar men reder ut dem. Efter det är det verkligen Teg för hela slanten och de vinner skotten första med hela 19-3. Snyggaste målet var dock Bodens mål i power play, en riktig delikatess! Om Teg var bättre i första var de rent överlägsna i andra perioden. De var nästan så att det behövdes inte spolas i Tegs försvarszon och om de hade haft lite bättre skärpa i avsluten borde de ha gjort tre, fyra mål till. I sista perioden låter Teg Boden komma in lite mer i matchen men de är fortfarande de klart bättre laget och Teg tar tillslut deras största seger för året och vinner 7-1. Teg hade i dag med Niclas Olofsson, född 1995 som för två år sedan slutade med hockey men gjorde comeback i fjol, och han gör en väldigt bra match. Även debutanten Christoffer Göransson gör en bra match och levererar 1+1, men orkar inte hålla upp spelet matchen ut.

– Det var jäkligt roligt att spela i dag. Det går betydligt snabbare här än i J18 och alla vet vad man ska göra ute på isen, de tycker jag är den största skillnaden, säger junioren Olofsson.

Vad är målsättning för dig i år?

– Det är att hjälpa till att ta J18-laget till Elit och givetvis att få spela så mycket som möjligt med A-laget. Det är bara att man försöker spela sitt spel, avslutar Niclas Olofsson.

– Ruskigt skön seger och väldigt roligt att vi får göra så pass många mål. Vi har haft väldigt svårt att göra mål i år och därför var det skönt att få göra några i dag. Samtidigt tycker jag att vi borde ha gjort ett par till och de sa jag till killarna att vi måste fortsätta jobba på att bli mer effektiva. Roligt också att vi spelar av matchen i sista perioden att vi vill mer och det är verkligen något att ta med oss. Göransson gör en väldigt bra debut men orkar inte riktig hela matchen men vi hade inte ens tänkt spela honom i dag. Även Nicke gör en kanonmatch och han har växt in i spelet väldigt ra jämfört med förra matchen han var med i. Då var han lite nervös men i dag vågade han mer och insåg att det var bara att kliva in och använda sin fina skridskoåkning. I dag tog Micke Pettersson papparollen för honom exemplariskt och han tog verkligen hand om honom. Det här var en riktigt skön seger att ta med inför helgen och derbyt mot Löven och då har vi förhoppningsvis tillbaka alla, säger tränare Mattias Lund.

Matchfakta:

Resultat: 7-1 (3-1, 3-0, 1-0)

Målen Teg: Christoffer Forssén, Tomi Heikkilä, Tobias Hollström, Peter Bjuhr, David Muzito-Bagenda, Joakim Törnqvist, Johan Grönberg

Skott: 54-22 (19-3, 15-8, 20-11)

Publik: 223

Tre Kepsar: Peter Bjuhr
Två Kepsar: Niclas Olofsson
En Keps: Isak Arhling

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *