Dan före dan

Jag är som ett litet barn innan julafton, går och räknar timmar och minuter innan nedsläpp. Äntligen drar säsongen och Division 1 Norra A igång och det kan inte bli så mycket bättre med ett hett derby redan i första matchen. Vännäs HC och Tegs SK har varit rivaler ungefär lika länge som det har funnits tåg i Vännäs.

Det är manfall i båda lagen. Teg skriver följande på deras hemsida:

”Förkylningar härjar i laget, och Teg får klara sig utan sjuke Christoffer Forssén och Andreas Nilsson. Även skadade Per Backman missar premiärmatchen mot Vännäs på grund av en överkroppsskada. Däremot så återfår Teg Tobias Hollström och David Muzito-Bagenda. Tegs kasse kommer att vaktas av David Lindgren”

Roligt att tränarduon Lund, Åhlén vågar satsa på Lindgren i målet och att Teg gör en slutspelskommentar gällande Backmans skada.

Vännäs skriver följande på deras hemsida.

”VHC får klara sig utan skadade Jeff Lundberg, Tobias Ekström och Cevin Johansson. Amerikanske nyförvärvet Anthony Scarpino har inte hunnit bli spelklar”

Som jag skrev tidigare blev Joe Miller spelklar i går. Det blev en riktig nagelbitare innan byråkraterna tog helg. Vännäs fick beskedet att han är spelklar klockan 21:40.

Lagkaptenen i Vännäs, Samuel Aho, hälsar mig följande via twitter: ”@ErikHockeyhorna Självklart, på söndag är exakt allt PERFEKT.#letsgoVHC

Så om ni inte har något att göra (ni som har något att göra får planera om dagen) så släpps pucken 16:00 i Vännäs Ishall.

Även sporten kommer med en gedigen laguppställning, vi är fyra personer på plats och det kommer att liverapporteras från matchen. Knappa in sportnu.se för att följa matchen.

Rättsskipare i matchen är följande tre:

Huvuddomare Mattias Stenlund och linjemännen Markus Edvardsson och Marcus Olsson

Övriga matcher i A-serien i morgon är:

Kiruna IF  –  Bodens HF
Kalix UHC  –  Piteå HC

Bloggen tippar enligt följande:

Vännäs HC – Tegs SK 2-3 efter förlängning
Kiruna IF  –  Bodens HF 6-1
Kalix UHC  –  Piteå HC 2-5

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *