Vännäs överglänste Teg

Inför matchen pratade tränaren i Teg, Mattias Lund om att det skulle vara ett krig i 60 minuter och att han ville att hans mannar skulle vara på tå redan från start. Det var inte mycket av den varan från Tegs håll. Vet inte om det berodde på underskattning eller om de var kvar vid middagsbordet hos deras närmaste. Nu vann Teg skotten med hela 45-25 men i ärlighetens namn var det inte många av de 45 skott som var alltför farliga. Vännäs försvar och Moritz tog udden från avsluten. De enda farligheter Teg skapar kommer stundtals i powerplay och i spel fem mot fem var Vännäs det helt klart bättre laget. Nu ska vi inte frånta Joakim Moritz insatts. Om man håller nollan när man får 45 skott på sig är man strålande.

– Ingenting var bra i dag, eller jo, kanske tekningarna. Vi pratade mycket om hur vi skulle möta deras spel innan match men det är upp till spelarna att ta uppgiften på allvar. Nu ska vi inte ta ifrån Vännäs deras insats, de jobbade helt enkelt hårdare än oss och jag skulle vilja se deras spelares blåmärken på mina. Vi gör tappra försök ibland men det räcker inte att göra tappra i ett derby utan man måste vara beredd att offra en framtand eller en hälsena. Se bara på hur Vännäs krigade i dag. Vi har mycket att prata om nu, säger tränare Lund.

Om det inte fanns någon offervilja hos Teg var det gott om den varan i Vännäs. I framkant var Tobias Göransson som vanligt. Han täcker skott med precis alla kroppsdelar och även i anfallszonen kastar han in sig framför mål utan rädsla för att göra det svårt för målvakten.

– En skön seger och detta var första matchen vårt spel klickade hela matchen. Göransson var helt makalös i sin offervilja och jag tror han kom upp i tvåsiffrigt i antal täckta skott. Det enda negativa i matchen är att vi tar på tok för många onödiga utvisningar, säger VHC:s tränare Patrik Degerman.

Matchfakta:

Resultat: 0-4 (0-1, 0-0, 0-3)

Målen Vännäs: Oscar Persson, Joe Miller, Magnus Lindgren, Philip Fousinette

Skott: 45-25 (14-8, 13-8, 18-9)

Publik: 487

Kepsligan TSK:

Tre kepsar: –
Två kepsar: David Lindgren
En keps: Marcus Evertsson (Gjorde inte ett enda misstag i båset)

Kepsligan VHC:

Tre kepsar: Joakim Moritz
Två kepsar: Tobias Göransson
En keps: Pontus Johansson

 

3 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *