Hammarby, kvaldramatik, SM-guld och knickers


Jag är trött så pang på rödbetan.

Division II-dramatiken först. Följande är i princip snott rakt från tidningen. Ni vet förutsättningarna. Mariehem på kvalplats på 25 pinnar, Umedalen och Holmsund just ovanför kvalstrecket på 26 och Timrå på nedflyttning på 23 pinnar.

IFK Luleå–Holmsund
Kommentar: IFK Holmsund som förlorat fyra raka matcher mot Luleå, saknar Rikard Bojang, avstängd, och Jens Sjöström, skadad. IFK Luleå har Per Norrbin, avstängd, och frågetecken för en David Ström. Tränaren Per Jensen (som jagas av Boden) säger att Luleå lyckats med sina höstmål, att vinna DM och ”höst-tvåan” men att de ska göra allt för att hjälpa Infjärden. Norrbottningarna sluter sig samman.

Mariehem SK–Skellefteå FF
Lägeskoll: Göran Lundgren, sjuk, osäker på start, i övrigt skadefri trupp i Mariehem SK som får tillbaka Ludvig Bohlin från avstängning.
– Han är väldigt viktig för oss, säger tränaren Jonas Wikström till bloggen.
I Skellefteå är Stefan Grenholm, sjuk, Johannes Viksten ersätter honom. Krister Andersson, född –92, får chansen från start. Tränaren Åke Stighäll lovar att FF ska göra allt för att vinna.

Umedalen–Robertsfors
Lägeskoll: Umedalen saknar Anders Norberg, bortrest, Andreas Olofsson, skadad, och Johan Isacson, avstängd. Men man får tillbaka Martin Andersson och rutinerade Johan Nylund, viktigt. Robertsfors saknar André Nyberg, sjuk, och Daniel Kristoffersson, ljumskbesvär, men har i övrigt fullt lag.

Övriga matcher
Kiruna–Friska Viljor
Timrå–Infjärden
Anundsjö–Piteå

ooo

Mer division II. Jonas Larsson gör sin sista match för Robertsfors i dag. Sedan flyttar han söderut till Lysekil igen.

ooo

En annan division II-grej. Robin Arestav, Mariehem, blev bästa forward och Joel Burström, Robertsfors, bästa back i Unibets utnämning. Nu ska de ”tävla” mot övriga division II-vinnare. Skellefteå FF fick inte med någon spelare. De får nöja sig med seriesegern.

ooo

På tal om Arestav. Han ska ner och provträna med Hammarby efter säsongen. I första hand farmarlaget Hammarby TFF i tvåan men…
– Det finns inga skarpa gränser mellan TFF och A-laget så det kan bli med A-laget också. Vi har scoutat honom bra, han är snabb, målfarlig och skjuter bra med båda fötterna, säger Urban Rybrink, informationschef i Hammarby.

ooo

Det var nog allt om tvåan. Raffel i kvadrat som ni förstår.

ooo

Mariehems damer åker ner till Stockholm för att möta Brommapojkarna. En poäng, eller en förlust med två mål, räcker till division I. I morgon lördag bestäms också om mittfältaren Emma Åberg Zingmark, UIK, ska hjälpa till MSK att nå division I. Det beror på krassliga duon Ramona Bachmann och Martas status.

ooo

Umeå IK ja. De har på söndag chansen att säkra sitt sjunde SM-guld. Men för det krävs att Sunnanå tar poäng av Linköping på hemmaplan (samtidigt som UIK slår Kristianstad men det räknar jag med). Det fiffiga i situationen är att Sunnanå lirar redan klockan 13.00 medan startsignalen ljuder 16.00 på Gammliavallen så när matchen blåses i gång vet vi förutsättningarna.

ooo

Lång intervju med UIK:s nya klubbdirre Britta Åkerlund i morgondagens VF där det går att läsa om DM-finalen 1971 mellan Flarken och Lund (nuvarande Sunnanå) som drog 1 200 personer!

ooo

På tal om damallsvenskan. Jörgen Åström lämnar Umeå Södra efter fem säsonger. De senaste tre åren har han varit assisterande. Han har inga nya uppdrag på gång för tillfället.

ooo

Åter till långa intervjuer. Ska visst vara en lång Petter Andersson-artikel i nya Offside. Har inte läst den men en kompis utlovade en ärlig och fin läsning. Som vanligt. Han har alltid erkänt eventuella brister och ängslighet men alltid gjort det med en sådan självklar självsäkerhet som gör att man inte för en sekund tvivlar på att han klarar sig i en tuff proffsvärld. Han känns helt oförstörd trots fem år i en storstadsklubb och att han dessutom låter som att han lämnade Ljusvattnet för första gången för en timme sedan förstärker bara det intrycket.

ooo

Division I får vi ju inte glömma. Ersboda kör vidare på skadekris-temat. Fem man saknas och tre är osäkra inför matchen mot Västerås i helgen. Förutom långtidskvartetten Fredrik Isaksson, Kribba Videhult (som spelade ute i DM-finalen!), Petter Risberg och Joel Brännström kommer Martin Karlberg inte att dyka upp i Gurkstan. Dessutom är Adam Chennoufi, Kennet Andersson och Alexander Ristiniemi osäkra. Tungt värre. Men å andra sidan börjar ju Ersboda vara vana. ESK slog ju för övrigt Västerås med 4-3 hemma i våras.

ooo

Mer då? Det spelas ungdomscup på Dragonfältet och på lördagen finns även ett högdramatiskt division IV-kval att avnjuta i Umeå. Ersboda-Morön, 1–1 i första kampen.

ooo

Hade vi något mer? Jag har inte nämnt DM-finalen. Var ju ett fullödigt matchreferat i tidningen och på webben men alla applåder till division IV-laget IFK Umeå!

ooo

knickers.jpg

Till sist. En hyllning till knickersen. När det fortfarande spelades fotboll på grus fick man alltid ett par nya knickers per säsong. Men visst spelar inte folk i sådana längre? Länge sen jag såg det i alla fall. Ett oerhört underskattat fotbollsplagg. En trio Holmsundare körde en knickers-hyllning på sista träningen inför matchen mot Luleå. De blå i mitten kan vara utlånade från mig och jag kan ha fått typ 1989 eller -90 i Junsele. De håller fortfarande.

ooo

Det var allt. På återhörande mest troligt på söndag kväll.

1 kommentarer

  1. Jag som slängde alla mina knickers för två veckor sedan. Kom fram till att jag aldrig skulle använda dem igen. Det kanske var dumt…?? =)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *