Måndagslistan

Bloggen listar lite kort veckan som varit denna blaskigt blöta novembermåndag.

Och vi börjar med Veckans schweizare som går till urverket Cédric Rüegsegger. IBK Dalen får en meriterad och slitstark 27-åring som också presterat poängmässigt den här säsongen med 9 (5+4) poäng på 7 matcher. Urban Karlsson sänder en tack-hälsning till Ina Rhöös!

Veckans ojämnaste är herrtvåan. RIG Umeå i toppen vet ännu inte hur det känns att förlora, Spöland ligger med oväntat långt framme men det anmärkningsvärda är att skillnaden mellan toppen och det understa skiktet är milsvid. De två Sundsvallslagen i botten har tillsammans släppt in 215 mål efter 8 spelade omgångar..

.. till viss del tack vare Veckans massaker som Team Thorengruppen stod för mot BK Sundsvall. 18-2 speglar skillnaden i kvalité lagen emellan och den differensen är något som inte gynnar innebandyn som sport.

Vidare till Veckans hundras i samma serie. När Spöland hemmaslog IBK Luleå med 10-1 handlade nämligen det mesta om Olof och Henrik Schäfer som låg bakom 9 av de 10 målen. Olof toppar även poängligan med 35 poäng så långt. Helt okej..

Veckans mini-derby hittar vi i damettan där Ersboda drog längsta strået mot Iksu Ungdom. 5-4 slutade matchen och anledningen till mitt förringande av mötets storleksgrad är ganska enkel. Sex av tio lag i serien är från Umeå med omnejd – det ger inte samma derbykrydda. Känns lite som en kommunserie ibland men det visar väl bara styrkan hos Umeå-innebandyn.

Veckans bedrövelse går inte helt oväntat till Umeå City som faller fritt just nu. Uppehållet på två veckor kanske kan ge lite välbehövligt andrum. Den 16 november väntar nämligen säsongs första derby med Dalen. Laddat!

ooo

Sen en kort kommentar om Umeå Citys Mattias Mattsson som efter en säsong i moll väljer att söka lyckan på norska farvatten istället. Ersbodasonen har visserligen så här långt varit en skugga av sitt forna jag om man jämför med fjolårsformen. Samtidigt är en ”Mattis” i form en fröjd att ha i sitt lag. En sak är klar – jag kommer sakna de patenterade inbågningarna (hur säger man!?) från vänsterkanten. Vi önskar honom lycka till i alla fall!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *