Silly Season-tider

Silly Season är en tid av lösa spekulationer och mer handfasta rykten. I och med att säsongen fortfarande pågår är det förstås inte mycket som blir klart men ”snacka går ju” så att säga. Tveka inte att maila innebandybloggen ([email protected] eller [email protected]) om ni hört, sett eller fått för er något i ryktesväg.

ooo

Det står i alla fall klart att både IBK Dalen och Iksu är intresserade av den schweiziska landslagsbacken Simone Berner. För Iksus del heter kopplingen Ina Rhöös som spelade tillsammans med Berner i Dietlikon.

Falun, Pixbo och Rönnby men framförallt Dalen är även dem intresserade av Berner. I värvningen av Simone Berner ingår kompisen och backen Tanja Heusser. Där har Dalen en fördel jämfört med Iksu. Berner ska ersätta Frida Stenvall men en back till i Iksus redan starka backbesättning? Där klämmer skon tror jag. Dalen däremot skulle nog inte tacka nej till lite mer rutin på backsidan. Inte helt omöjligt av Rhöös spelar i Dalen nästa säsong heller.
– Jobbsituationen kommer vara avgörande för var jag ska spela nästa år. Dessutom har jag ett känsligt knä att ta hänsyn till, sa Ina Rhöös till kollega Daniel Bergeman.

Läs Bergemans artikel här.

ooo

Bloggen väntar på att ett pressmeddelandet om Johan Samuelssons förlängning ska dimpa ned i epost-brevlådan. Dalens herrar kommer få ett intressant lag nästa säsong. Därom råder ingen tivel.

ooo

I Schweiz väljer styrelsen motståndare i slutspelet. Alexander Bodén och Patrik Lundströms Grasshopper valde tuffa Rychenberg/Winterthur. Det gillade inte Grasshoppers tränare Anders Jonsson.
– Jag har svårt att se att styrelsen ska välja motstånd, vilket gjordes i det här fallet, säger han till innebandymagazinet.

ooo

På tal om innebandymagazinet och silly season. Här skriver krönikören Magnus Fredriksson om kommande värvningar i Superligan. Lyckas Pixbo landa Hyvärinen och Sundstedt så börjar det likna de lag som fanns på fornstora dagar i Göteborg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *