Kronberg millimeter från att bli hjälte

2-1 till Norge med en minut kvar att spela av andra perioden och hoppet var tänt i både lusakoftor och Rosenborgströjor där hemma. Men Tjeckien gjorde två snabba mål i den tredje perioden och hoppet såg förlorat ut för våra grannar i väst. Men en time out senare och några minuters spel så var Norge ikapp. Ketil Kronberg styrde in 4-4 med tre minuter kvar att spela och de Norska journalisterna visste inte vad de skulle ta sig till.

Men vändningen var inte fullbordad. I och med Tjeckiens jätteseger över Japan så var Norge tvugna att vinna matchen för att slippa den svarta lådan, som Ole Mossing så vackert kallade Sverige efter matchen, och i stället få möta Estland i kvartsfinal. Men det ville sig inte för Norrmännen. Ketil Kronberg hade en jättechans att bli hela Norges hjälte med en minut kvar då han bröt sig förbi framför en Tjeckisk försvarare och loppade över målvakten. Bollen passerade över ribban med bara ett tjog millimeters marginal.

Otroligt tråkigt för Norge, men Svenskarna ska nog tacka Tjeckien med en Wienerkrans eller liknande för om Kronberg fått in bollen hade Sverige blivit tvugna att slå Tjeckien, Schweiz och Finland för att ta hem guldet. Nu väntar i stället en stenhård kvartsfinal mot Sverige för Lars Erik Torp, Ole Mossing, Ketil Kronberg & Co.