På läsares begäran….


…kommer här en intervju med Rickie Hyvärinen. CaperioTäbys målspruta efterfrågades och självklart ställer vi upp med detta.

Med nio poäng i gruppspelet och genomgående segrar har både Finland och Rickie Hyvärinen haft en relativt seg start på VM. Hemmapubliken var i extas när värdlandet klev ut i Hartwall arena för första gången i turneringen, men efter det har både publiktryck och hetsen mot laget minskat kraftigt.

– Alla lag vi har mött har varit bra, men självklart kommer det bli tuffare nu med Lettland, säger Hyvärinen.

För egen del så anser bloggen att SSL-stjärnan inte kommit upp i normal standard och har en bra bit till toppformen. Däremot så kastar finnarna om en hel del och först i de två senaste matcherna så har man matchat Tero Titu och Mika Kohonen tillsammans med Hyvärinen.

– Det har ändå gått okej. Det kunde ha blivit några mer mål, men spelmässigt har det ändå gått okej.

Kvartsfinalen mot Lettland bör bli en enkel nöt att knäcka och allt talar för en final mot Sverige på lördag.

– Skulle man kolla oddsen på det så är det nog mest troligt att det blir så. Vi vann ju senast och jag skulle tippa på att svenskarna är revanschsugna. Men det vore ju grädden på moset att få åka tillbaka till Täby med ytterligare ett VM-guld och visa lagkompisarna.

Någon tippning vågar han sig inte på, i stället väljer han det diblomatiska alternativet:

– Snacket på stan säger att Sverige gör 30 mål per match så det är klart att det kommer bli väldigt tufft för oss att slå dem. Men vi är laddade och kommer ha publiken i ryggen.

Snacket här i Finland menar på att det kommer bli fullsatt i finalen – och allt annat än just fullsatt vore en oerhörd flopp för arrangörerna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *