Torp får fortsätta spela innebandy


Ända sen jag såg Norges första match i den här turneringen, så har jag flaggat för att de först skulle störa Tjeckien och sen att de skulle kunna ge Sverige en match i två perioder. Jag hade rätt mot Tjeckien, men mot Sverige hade Norge ingenting att sätta emot.

I den första perioden var Norge bra och Sverige dribblade mest ihop sig i sina egna fötter och då höll grannarna i väst jämna steg med de blågula. Men utan effektivitet och med bara en Ketil Kronberg hade man inte mycket att sätta emot. Kronberg var förövrigt lysande i matchen och jag kan inte nämna många gånger som norrmannen tappade bollen eller förlorade en närkamp. Han imponerade och visade gammal god Dalenform.

I Sverige så var det Karl-Johan Nilsson, Henrik Stenberg och Johan Samuelsson som utmärkte sig i den första halvan av matchen. Stenberg, Samuelsson och Helgesson gjorde bara ett mål tillsammans, men samspelet mellan Stenberg och Johan fungerade riktigt bra.

Mattias Wallgren var tillbaka i sin defensiva roll och inledde matchen med att slå bort några bollar innan han kom in i matchen och visade sin enorma pondus i försvarsspelet.

Plus även till Magnus Svensson som kom igång då det började hetta till, men som bänkades då tempot kom av sig.

Lars Erik Torp fick sitta en del i den andra perioden efter att ha skrikit lite med någon i tränarstaben. Hela hans kedja fick alltså sitta, sen vad det beror på vågar jag inte spekulera i – samtidigt som man kan konstatera att han och Ole Mossin inte hade sin bästa match i livet.

Patrik Jansson var planens gigant och hade han bara inte sålt sig så snabbt på Runar Snellingens straff så hade han fått toppbetyget i dag. Riktigt bra målvaktsspel och jag tror tamigsjutton att han nu är förstahandsvalet för Kent Göransson, på Viktor Klintstens bekostnad.

Sverige avslutade den tredje perioden med att kasta om i kedjorna för vilda livet. Frågar du mig så är det enbart för att konfundera finnarna, men samtidigt så kan det ju vara bra att ha några backupplan att falla tillbaka på.

Bilder från matchen, rörligt klipp med Johan Samuelsson, citat från J.S och en videoblogg att vänta under kvällen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *