Lasse Bergström gör comeback

Lasse & Company jublar efter ett mål mot Falun ifjol.

Umeå IK ligger pyrt till i herrettan och är i desperat behov av tre poäng nästa fredag mot bottenkollegan Örnsköldsvik. Därför kommer blixtvärvningen av Lars Bergström minst sagt lämpligt i tid.
– Det blir kul, jag har inte så mycket koll på varken laget eller serien, så det blir spännande, säger Bergström.

Värvningen gäller dock bara för matchen mot Örnsköldsvik, och Bergström själv stänger definitivt dörren för en eventuell fortsättning.

– Det blir bara en match, jag har helt enkelt inte tid. Men just den här dagen hade jag ingenting bättre för mig så då kunde jag lika gärna ställa upp, skrattar Bergström.

– Men jag har gett bort alla klubbor från ifjol, för att liksom garantera att jag aldrig skulle spela, så nu måste jag ordna fram något.

Blir det spel med det klassiska RAD-bladet?

– Det lär väl bli så…

Lars Bergström är en mycket meriterad spelare som har spelat för båda elitserieklubbarna här i stan. Så sent som ifjol var han lagkapten i Umeå City. Ett lag som han nu följer från soffan.

– Ja, och jag kan ju göra det med gott samvete också med tanke på hur bra det har gått! Det är otroligt skoj. Man är oftast lite orolig då man slutar men nu har folk verkligen klivit fram ur skuggan och fått ta mer ansvar, sedan måste man ju nämna Gunnar Domeij som en bidragande orsak till framgången också, säger han.

*

Det ska bli spännande att se vad ”Lasse” kan uträtta i den här matchen mot Övik. Något legendariskt backpar med Björn Lindholm blir det dock inte, då han inte flygs upp för den här matchen pga jobb.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *