”Riggarna” i serieledning enligt tränaren

I kväll var det derbydags när Spöland Vännäs tog emot RIG Umeå IBF i Hammarhallen.

Olof Schäfer satte ton efter 18 sekunder och veterankollegan Torbjörn Sjögren fyllde på till 2-0 bara två minuter senare.

– Vi fick en dålig start och släppte faktiskt in mål i första bytet även i andra och tredje perioden, säger tränaren Jacob Bandling Melin.

Men talangerna från Nolia kom tillbaka både en, två, tre och fyra gånger, efter underlägen med 2-0, 3-2, 5-3 och 7-5, och vann till slut med 8-7. Svängigt, men imponerande. De två sista målen gjordes av Alexander Rudd inom loppet av 34 sekunder. Två diagonalpass, två direktskott och två öppna mål.

– Jag tycker vi är bättre i alla tre perioder trots att vi startar dåligt i samtliga. Det här var nog vår bästa match för säsongen. Vi hade ingen grov dipp, vi höll oss på banan med undantag för en utvisning för protest som jag tycker var löjlig, och vi följde matchplanen till punkt och pricka, säger ”Jacke”.

I och med resultatet ligger RIG nu tvåa i tabellen… eller?

– Då Thorengruppen spelar i en egen division anser jag att vi leder serien just nu! Skämt åsido, men vi är nöjda med att ligga tvåa, vårat mål inför säsongen var att ligga topp-4 vid jul och det har vi klarat. Skönt att avsluta med en stark seger efter två bottennapp mot Hudik och UIK, säger han.

Spelarkritik…

– Svårt att nämna några namn egentligen med tanke på den grymma laginsats vi gör. Men Isak Julkunen och Albin Sjögren är två jag vill plussa för, även Pontus Eriksson slet väldigt hårt och täckte mycket skott.

Alla målskyttar i matchen:

Spöland:

Olof Schäfer, 2, Torbjörn Sjögren, 2, Jesper Berglund, Jakob Norrman, Alexander Persson.

RIG Umeå:

Alexander Rudd, 2, Emil Johansson, 2, Pontus Ericsson, Albin Sjögren, Yousif Touma, Felix Stenbäck.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *