Warberg bultade dit City ordentligt

VM-domarna Ola Pettersson och Daniel Skoog höll koll på tillställningen mellan Warberg och Umeå City i kväll. Skottstatistiken 30-26 säger sitt om en relativt jämn match där Mathias ”Bult” Larsson och Kim Hadelund utnyttjade det numerära överläget då Mattias Hedlund satt utvisad för att ha lekt handbollsspelare för en stund. Men innan den första perioden var över så hade City både reducerat genom Mattias Mattsson och sedan kvitterat genom Peter Reinholdt – Lingon och Fson agerade framspelare.

Men i den andra perioden sprang hemmalaget ifrån till 1229 personers vilda glädje i en – som vanligt – kokande Sparbankshall i Varberg. Bult var återigen i centrum då han förts och främst var inblandad i tre av de fem mål som hemmalaget gjorde i andra, men även för att han syntes på botbänken. Magnus Svensson gjorde sitt andra för kvällen, men det var han inte ensam om. Peter Reinholdt gjorde faktiskt 2-3 innan Warberg trimmade igång och Erik Forsgren gjorde sin tredje poäng i matchen då han satte 4-4. 7-4 stod det efter två perioder och i den tredje försökte City, men kom aldrig närmare.

I stället förlorade City tredje med 3-1 och får resa hem till Umeå utan poäng. Trist resa såklart, men magkänslan sa redan innan matchen att det skulle bli en tuff bortamatch för Grubbe och Co.