Det här håller bara inte…


IBK Dalen är, vill vara och hoppas fortsätta vara ett topplag i Superligan. Men ett lag som hyllats en hel del här på bloggen ska nu få sig en rejäl känga. För vill man vara kvar i toppen – då håller det inte att förlora mot ett lag som Balrog. Och när jag säger ett lag som Balrog, då menar jag ett lag som lever på sitt namn och är väldigt lite av vad man en gång var.

IBK Dalens förstafemma kommer undan sparken med förbehållningen att man faktiskt gör lagets alla sex mål. Peder Bodén och Johan Samuelsson gör fyra poäng vardera och det ska man såklart få godkänt för. Samuelsson gör tre mål, Christian Hjort gör två mål, och Peder gör ett. Robin Nilsberth fick en femma med 20 sekunder kvar att spela och Johan räddar laget från en poänglös drabbning i Botkyrkahallen. Men 7-6 till hemmalaget favör är allt annat än bra.

Det hjälper däremot föga i och med att laget ändå förlorar mot ett lag som ligger två poäng från nedflyttningsplats. Plumpen mot Kais Mora fick sig nu en kompis och vad som än sägs så garenterar jag att samtliga i laget måste vara riktigt irriterade över den här segern i alla fall när de vaknar upp i morgon.

Jag har inte pratat med någon i Dalenlägret efter matchen och egentligen så känner jag att det inte behövs. Skamvrån är helt enkelt ledig och det är bara att ställa sig där för de som känner sig träffade.

***

För att ta något positivt från matchen, så måste man säga att Kristian Talme var en lyckad värvning för hemmalaget. Fyra poäng och ett avgörande från Estländarens klubba.

***

För alla fans av ”Mammas nya kille” kan jag medela att kvällens domare hade ett väldigt passande namn, som många i innebandy-Sverige säkert känner till, Stefan Norell. Vi vet ju alla vem Patrik Larssons bästa kompis ”Steffe Norell” är.

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *