Andra sidan av Sundsvall


Det var ett sjujäkla liv i bakgrunden när jag pratade med IBF Dalen-tränaren Ulf Lundqvist under bussturen på 26 mil mellan Sundsvall och Umeå efter det att IBF Dalen besegrat Ankarsvik BK med 7-1. Hemmalaget, som just nu ligger sist i tabellen – helt utan poäng, hade väldiga problem att hänga med i gästernas tempo. Dalentjejerna hade ett bollinnehav på närmare 80 procent och det var kattens lek med råttan genom hela matchen.

Pernilla Stenlund inledde målskyttet innan Malin Bäckström gjorde 0-2 på pass från Malin Hall. Sen var det dags för elitserietjejerna Jennie Holmgren och Linn Lundström att presentera sig i matchen. Duon hade sällskap av Linnea Ivarsson, Jennifer Stenlund, Malin Nordlinder och Malin Marklund till match, men det var inte den femman som utmärkte sig mest.

– De gör en helt okej match. En bra insats med några mål framåt, men vi matchade tre hela femmor och därför blev det inte så mycket speltid för dem. De ställde till mest för oss bakåt, men som tur var så släppte de inte in några mål. Men det bevisar ju att det inte bara är in och köra, säger Ulf Lundqvist och fortsätter:

– Vi spelade med laget som tränat under juluppehållet. Vi har knappt fyllt träningarna och tränat ihop med IBK Dalen. Därför valde vi att spela med de som tränat helt enkelt.

Den andra perioden så var spelet böljande och hemmalaget hade sin bästa period i matchen, även om de inte gjorde något mål för den saken. I den tredje perioden fortsatte målkavalkaden med mål från Linn Lundström och Linnea Ivarsson innan matchen fick sin första tvåmålsskytt i form av Jennie Holmgren. Malin Hall satte 1-7 och därmed spiken i kistan. Hall var flitig i såväl matchen som protokollet. Förutom sina två mål noterades hon även för två utvisningar, men som tröst så bildade hon matchens bästa formation tillsammans med Moa Boström och 0-2-skytten Malin Bäckström. Karin Nygren noterades dessutom för två assist – även hon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *