VM-final i Sundsvall


Ja, tjejerna i RIG spelade VM-final i Sundsvall i kväll. I alla fall om man tänker på vad betydelsen var för tjejerna att vinna den här matchen. Det var nämligen så att RIG velat flytta den här matchen på grunderna att lagets spelare befunnit sig runt hela Sverige för att fira jul och ha jullov. Sundsvall vägrade flytta matchen och föräldrarna till tjejerna fick köra upp en minibuss från Skåne, bland annat, för att få tjejerna till match. Torbjörn Sjögren har fått jobba hela lovet med att få ihop spelare till match – vilket man till slut fick.

– Självklart blev segern extra skön nu, sa Sjögren efter matchen.

Med bara tre-fyra spelare borta stod gästerna för en bra start i matchen. Hemmalaget spelade en spelade liten box och tajt bakåt men RIG bröt ner dem med tiden.

– De får ett skitmål i första från dålig vinkel, men vi kommer till bättre i andra och med bättre utdelning hade vi stängt matchen redan där, konstaterar Sjögren.

I tredje försökte hemmalaget komma igen men i stället fick Matilda Sjödin göra sitt andra mål i matchen och kvällens bästa formation med Nathalie McNeil, Emelie Edström och Josefin Wallberg nätade även dem då Nathalie höll sig framme på Emelie Edströms passning till 2-6-målet (vilket var Emelies andra passningspoäng i matchen). Slutresultatet 3-8 spikades dit av Sandra Hjortborg, på assist från Nathalie Jakobsson och publiken fick se sin nionde målskytt för matchen.

Utöver tidigare nämda så gjorde även Josefin Wallberg två mål (och en assist), Caroline Deutgen ett och Nathalie Jakobsson ett. Matilda Sjödin var poängbäst med fyra poäng.

– Vi Börjar få bra balans i femmorna och alla levererar, säger RIG-tränaren.

Det blev till slut en enkel seger för serietrean RIG i viktigaste matchen för säsongen – enligt dem själva.

Här kan du se en video med Torbjörn Sjögren och Josefin Wallgren efter matchen.
Videon är från lagets egna youtubekanal.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *