Dalen malde ner Huddinge

Andreas Unneby var på plats och agerade korrespondent och bloggen, ett stort tack till honom. Här är dagens tre glada målskyttar. Foto: Andreas Unneby.

IBK Dalen fick en drömöppning nere i Storängshallen. Amanda Öhman gjorde 1-0 till gästerna, till min stora bedrövelse – enbart på grund av att Jacke hade henne som bästa målskytt i helgduellen – och mitt val, Isabell Larsson följde efter med 2-0-målet. Vips och jag var glad igen.

– Vi starta rätt okej. Det är vi som för spelet genom hela matchen. Vi vinner skotten och känslan är att vi är lite bättre än dem, säger Urban Karlsson.

De nykomponerade andrakedjan med Jennie Holmgren, Amanda Öhman och Julia Nordin får mycket beröm i sexpoängsmatchen.

– Vi visste att Huddinge i princip hade varit ikapp om vi skulle förlorat matchen, konstaterar Urban.

Dalen hade 4-2 inför slutet av matchen efter det att Julia Nordin gjort Dalens tredje och Isabell Larsson gjort sitt andra i matchen. Men trots att gästerna tog ut målvakten så hade de inte de riktigt heta chanserna att komma ikapp.

– Vi hade bollen nästan hela tiden i slutet. Vi spelade bra och de hade lite framåt med bara ett skott de sista fem minuterna.

Julia Nordin var riktigt bra i matchen. Isabell Larsson sätter två bollar och förtjänar beröm.

– Som det oftast är när vi vinner så är alla tre formationerna bra. De två mål vi släpper in är spelvändningar som händer med jämna i innebandy.

I morgon väntar returmöte med Djurgården, som man besegrade i sudden death senast.

– Det kommer att bli en jättetuff match, vi vet ju vad Djurgården kan prestera så det gäller att vi är på topp, säger Karlsson.

Unneby gjorde även en videointervju med Jennie Holmgren efter matchen. Här kan du se den:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *