Markus Wikström matchhjälte i Karlstad


Självförtroendet var knappast på topp hos Västerbottens killar när Skåne tog ledningen med 3-0 i morgonens match mot Skåne. Som om det inte vore nog med förlusterna igår så hade ju dessa resultat kunnat knäcka vem som helst – men inte de här grabbarna. Mattias Lidberg inledde med att göra sitt första mål i turneringen – och vändningen hade inletts. Västerbotten hade vaknat och sen var det dags för firma Emil Olofsson och Emil Pettersson att presentera sig. Täfteå och Skellefteåkillen från Gamla Stan hade presenterat. Duon gjorde två raka mål innan det blev riktig match igen.

Skåne är stora och tunga, men med fullplanspress sprang Västerbotten sönder dem.
Västerbotten gjorde 4-3 genom Alexander Rönnlund och fyra minuter senare blev Markus Wikström matchvinnare med sitt 5-3-mål i och med att matchen slutade 5-4 till Västerbottningarna.

**

Men trots segern hade laget ingen chans på avancemang i och med att Stockholm och Västernorrland spelade lika. Två redan utslagna lag gjorde då upp i en tuff fajt där Västerbotten, enligt rapporterna, var det bättre laget.

– Vi hade flera lägen att avgöra och ska man vara ärlig så var Västmanland inte speciellt bra i matchen, säger David Lundberg.

Matchen slutade 1-1 och grabbarna är nu utslagna ur turneringen.

– Vi ska vara Sveriges bästa klack för tjejerna ikväll i stället. Tjejerna vann sin grupp med fyra raka segrar och spelar sin match klockan 19.00 ikväll. Mer om deras matcher efter den…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *