Medaljörernas resa summeras


F15: SM-brons

Västerbotten förlorade en jämn semifinal mot de slutliga segrarna Småland med 5-2. Småland var lite starkare men våra tjejer saknade rätt marginaler med bl.a två ramträffar vid ställningen 2-4. Ett mål där hade kunnat ändrat matchbilden. Sista målet för Småland gjordes efter att Västerbotten tagit ut målvakten. Det starkare laget vann dock matchen mellan de två lag som spelat bäst innebandy under denna turnering.

Småland vann sedan finalen mot Dalarna med 4-0.

Kvartsfinalen vann man över Göteborg med 3-1 efter att Emma Steneberg gjort lagets två första mål och Vilma Hortell avgjort i öppen kasse. I denna match hade vi greppet från start och ledningsmålet kom efter en stark prestation av Emma framför Göteborgs mål. Det andra har av många utsetts som turneringens vackraste mål då bollen gått som på snöre och involverade samtliga Västerbottenstjejer på planen innan Steneberg drog målvakten och rullade in bollen i tom bur. Strålande vackert! Tyvärr fick vi en knäskada på Frida Lundberg efter halva matchen och direkt på det gör Göteborg ett slumpmål. Matchbilden förändras i och med detta och nervositeten blir tydlig men tjejerna krigar till en ny SM-medalj till distriktet.

Gruppspelet blev ganska odramatiskt då tjejerna var det klart starkaste laget och trots namnkunnigt motstånd malde ner motståndarna med hög press och mycket energi. Trots ett otroligt tufft spelschema med tre matcher första dagen så gick de obesegrade genom gruppen.

Distriktslagskaptenen Tomas Hugosson-Wallgren hyllar lagmaskinen som vägrade vika sig och gav allt in i det sista.
“ För att gå hela vägen i slutspelet behöver man ha marginalerna med sig och om vi hade det under slutet av kvartsfinalen så hade vi det definitivt inte i semifinalen!”
“ Vi har spelat en härlig innebandy från första till sista spelare och återigen satt Västerbotten på kartan efter två sämre år. Ska vi lyfta några spelare som varit extra framstående så måste det vara målvakten Felicia Riback, backen Kajsa Skönby och centern Amanda Kröger. De har varit strålande!”

…………………………………………………………………

P15: Utslagna i gruppspelet

Västerbottens killar klarade inte att gå vidare från gruppspelet detta år. Man hade inte marginalerna på sin sida när det behövdes och en tung första match gav laget en jobbig uppförsbacke som man sånär ändå klarade av. Noterbart är att de två lag som gick vidare från killarnas grupp sedan möttes i finalen!

Första matchen mot storfavoriten Stockholm kunde inte starta sämre. Bägge målvakterna sänktes under uppvärmningen av magsjuka respektive boll i ögat och efter en uppvärmning utan målvakt kunde vi i alla fall ställa en (näst intill enögd) målvakt i kassen. Tolv minuter in i matchen tvingas han dock kliva av och resten av matchen stod en magsjuk målvakt i mål. Stockholm var för bra för Västerbotten i denna match men självklart stördes laget av denna dramatik.

Andra matchen mot slutliga SM-vinnaren Västernorrland inleddes på bästa sätt med en snar tvåmålsledning. Motståndet kom dock tillbaka och vann till slut med 5-3.

Skåne var killarnas tredje motstånd och en av SM-slutspelets stora favoriter på förhand. Efter en fantastisk arbetsinsats så vinner vi den matchen trots tidigt 0-3 underläge. Helplanspress och Västerbottenskillar med raketmotorer i benen sprang sönder motståndet totalt. Det var en riktig publikmatch som avgjordes då en intränad frislagsvariant gav laget ledningen och Markus Wikström (lagets bäste målskytt) snabbt följt upp med ytterligare ett mål.

Slutspelsdrömmen levde då vidare men ett mål av Västernorrland mot Västmanland med 13 sekunder kvar av deras match grusade den drömmen. Om den matchen slutat oavgjort hade vi spelat avgörande match mot Västmanland och slutliga segrarna Västernorrland hade varit utslagna! Sista matchen spelades mot ett tröttkört Västmanland. Västerbotten var det bättre laget matchen igenom men förmådde inte att sätta bollen i nät. Istället kvitterade motståndarna med en minut kvar av tredje perioden. Laget slutade i och med det som fyra i gruppen.

Distriktslagskaptenen David Lundberg sammanfattar:
“ Vi får en jättetuff start och en riktig käftsmäll mot Stockholm. Efter det visar killarna stor moral som jobbar sig tillbaka och vi avslutar turneringen på ett imponerande sätt. Hade sista matchen blivit avgörande hade vi vunnit den. Det är jag helt säker på. Man måste ha lite tur med sig på ett SM och det har vi inte haft i år, kan man lugnt säga!
Ska någon spelare lyftas över mängden så måste man nämna målvakten Andreas Persson som trots ett sargat öga genomför matcherna på ett strålande sätt. Bland utespelarna utmärkte sig duracellkaninerna Mattias Lidberg och Philip Sakayan mest.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *