Arvidsson passar på att fly

Jag åker nu, rutinerad som jag är, ner till Johan Samuelsson-land för att jobba på Kovland – Björklöven. På söndagen blir det sedan Hudiksvall – Björklöven. En liten bortaturné med andra ord. Ni följer båda matcherna på folkbladet.nu om ni nu skulle råka vara intresserade av andra sporter än innebandy…

Men varför är då detta rutinerat? Jag missar ju bland annat all innebandy i helgen, inte minst derbyt IBK Dalen – Umeå City! Men det är liksom det som är poängen – nu har Lars ingen chans att planera något straff (jag förlorade ju helgduellen) till mig under derbyt. Skön…t.

Det ryktades ju först om att jag skulle sjunga nationalsången, men det skulle tydligen enligt relativt säkra källor uppfattas som ett hån.

Trots min rutinerade flykt så kommer straffet definitivt att bli av. Lars Lindberg planerar för fullt och vi återkommer på bloggen när det är dags.

*

Tänkte hinna med att skriva lite tankar om helgens matcher också. Det är ju svårt att inte börja med derbyt, som förra gången blev allt annat än spännande.

Det mesta talar för att IBK Dalen vinner även den här gången, men jag tror verkligen inte att det blir lika enkelt. Som Cityspelare hade jag njutit av underdog-känslan i en sådan här match och bara gått in och tokkört, och jag hoppas det är den inställningen som kommer visas upp från hemmalaget. Då kan publiken få njuta av en betydligt jämnare match än senast.

Förutom grym inställning kommer det även att krävas storspel av Gunnar Domeij i kassen. Han är den självklara ledaren längst bak och såg ut att ha hittat formen igen under segermatchen mot KAIS Mora där han gjorde ett par riktigt svettiga räddningar.

För Dalens del gäller det bara att trumma på som vanligt. I Gammliahallen har den svarta maskinen varit skoningslösa i sitt spel. Dalens powerplay har med 58 % effektivitet bäst utdelning av alla SSL-lag (enligt elitinnebandy.se) så det gäller att spelare som Thomas Holmgren, Mattias Hedlund och Mattias Mattsson, för att nämna tre utvisningsbenägna Cityspelare, håller sig utanför utvisningsbåset.

City har förövrigt den tredje sämsta boxen, med 41 %. Dalens box klarar 60 % av alla utvisningar vilket ger en åttondeplats i box-tabellen.

Nu utvecklades det här till något slags statistikinlägg känner jag, men jag vart lite övertaggad av all statistik som fanns på elitinnebandy.se. Man är inte bortskämd med det som innebandyreporter.

Kolla själv om ni vill läsa på mer – LÄNK TILL SIDAN

*

Den som vill ha en söndag som helt går i innebandyns tecken kan bänka sig redan 13.30 på Gammliahallen när IBK Dalen tar emot KAIS Mora. Den matchen tror jag kan bli riktigt underhållande med ett gästande lag som kommer att skruva upp tempot rejält mot det kontringsvilliga hemmalaget. Svängigt och målrikt är två tänkbara adjektiv, trots Dalens urstarka försvar.

Nu hinner jag helt enkelt inte skriva något mer utan VF-skeppet måste bege sig. På måndag är jag tillbaka med en saftig helgsummering.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *