Cassi hjälte i Västerås


Ordet mardrömsstart fick en helt ny betydelse för Iksu när man för andra gången på en dryg vecka ställdes mot Svenska mästarna från Rönnby. Hemmalaget tog ledningen med både ett och två mål innan man fick straff efter åtta minuter. Petra Weiss hade redan gjort ett mål, men straffen – den bommade hon. Gästerna kom tillbaka och kunde efter det att Emelie Wibron spelat fram Victoria Wikström till 1-1, och firma Frida Eriksson, Cassandra Edberg och Nina Bäckman presenterat sig med tre mål, två av Cassandra – till undertecknads stora glädje – och ett av Frida Eriksson. Cassi gjorde sitt tredje och Andrea Gidlund fick känna nätrassel innan andra var över och man kunde gå in till sista med en tvåmålsledning i och med ställningen 4-6.

Rönnby vann den sista perioden med 2-1, men matchen vanns av Iksu med 7-6. Kul för Jacke som träffade in helt rätt resultat och kul för mig att Cassandra gjorde tre mål och räddade mig från ett stort underläge i helgduellen.

Enligt rapporterna så gjorde Iksu en långt från bra match, men vinner ändå. Gemytlig hemresa för tjejerna hoppas jag och ett stort grattis. Bara hoppas att de hinner hem för att skåda morgondagens två matcher då först poängdrottningarna från Kais Mora gästar Dalen innan Umeinnebandyns kanske största händelse tar vid – nämligen supermötet mellan Umeå City och IBK Dalen. Det får man bara inte missa.

Iksus mål: Cassandra Edberg, 3, Frida Eriksson, 2, Victoria Wikström, Andrea Gidlund.

2 kommentarer

  1. Detta inlägg har inte med just ditt inlägg att göra, men jag var bara tvungen skriva ngt. Var inne på västerbottens innebandyförbunds hemsida…

    Detta visar väl ungefär hur gubbarna på förbundet prioriterar. När man går in på http://www.innebandy.se/vasterbotten så finns det en STOR länk till korpserien sunday league men ingenting om förbundets högsta serier d2/d3 t.ex. Tänk om o gör rätt prioriteringar, har inget emot sunday league men lyft den seriösare innebandyn istället. Nu känns det lite Kalle Anka för mig att man på hemsidan får en korpserie att se ut som förbundets viktigaste grej.

  2. Kalle & hans vänner// Tack för att du får fram din kritik på ett bra sätt. Det är en tydlig åsikt som jag håller med om till fullo och det känns förfriskande att vi slipper se massa svordomar personangrepp och fjanterier utan i stället ett förslag till hur man ska förbättra. Mycket bra kommentar och helt klart något de borde fundera på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *