Summering av lördagen

Jag lämnade centrala Umeå med förhoppningar om att hinna ut till Musköten för att fota lite målskyttar och sista perioden mellan RIG och Alunda. Tyvärr så fick jag förhinder så bildmässigt blir det bara från en period av den otroligt spännande matchen mellan IBF Dalen – Sala Silverstad. Serieledarna på besök, men utan en av poängdrottningarna i och med att Helena Lundqvist stannade hemma den här helgen. Men publiken fick se prov på två oerhört skickliga spelare i gästerna – nämligen 17-åriga Ella Liljebäck, men framför allt Madelene Backlund. Poängdrottningen var inblandad i alla mål för gästerna och trots det kom hon inte upp till sitt snitt på drygt fyra poäng per match.

Den här gången var det inte individualisterna utan lagsamarbetet som segrade. Malin Bäckström(nummer 84 på bilden ovan) blev stor matchvinnare med sitt 4-3-mål och därmed har IBF Dalen tagit fyra av sex möjliga poäng mot serieledarna den här säsongen. Starkt.

Men det började inget vidare. Visst, Felicia Lilja gjorde 1-0 och Josefin Sjöström gjorde 2-1 för hemmalaget, men trots det var det gästerna som var tunga framåt. Hemmalaget kämpade febrilt och höll ut då gästerna både kvitterade och tog ledningen. Lagen följdes åt till drygt två minuter återstod. Malin Bäckström satte då 4-3-målet som även blev slutresultatet. Elin Törnebring var siste målskytt för hemmalaget.

Mer bilder från matchen längst ner i inlägget.

***

RIG-tjejerna tog sig an Alunda och det visade sig bli en tämligen kall tillställning. Spelet höll ingen hög kvalité och det pratades om att jag inte hade missat något som kom för sent till Musköten. Karin Nygren blev först in i protokollet med sitt 1-0-mål innan två Alundamål följdes upp av tre raka RIG-mål. Sandra Hjortborg gjorde 2-2 framspelad av Jennifer Cliffoord och sen var det firma Matilda Sjödin och Evelina Wahlström för hela slanten. Två raka mål av duon gav hemmalaget segern i en grisig tillställning där gästerna tuffa spel störde matchens tempo. Hela sex utvisningar drog gästerna på sig!

**

Skellefteå Innebandy vann två poäng nere i Sundsvall under dagen. Laget hade ledningen i den tredje perioden, men tappade och matchen fick avgöras i sudden death efter en sen kvittering av hemmalaget. Skellefteå IB kunde ändå vinna tack vare matchhjälten Lisa Anderssons 4-5-mål. Andersson gjorde även 3-4 efter tolv minuter i tredje. Elin Teglund noterades för ett mål och en assist, Mariana Männistö, Linda Almström och Josefin Lundqvist gjorde de övriga målen.