Signerat Lindberg

I dag är dagen D. Dagen då det händer. Dagen då Dalen dalar eller City cirkulerar. Men den här dagen kommer vi främst komma ihåg av tre anledningar.

Målen. Christian Hjorts passning till Johan Samuelsson, Jonas Svahns framspelning till Max Wahlgren, Johan Alms uppspringning på vänsterkanten och assist till dalasonen, Pettsons rökare i andra, Rådströms avslut till 1-0, Bodéns passning till Samuelssons 1-1 och PP-spelet som föranledde 2-2-målet som Hjort satte. Nej, det är bara att konstatera – vi blev bjudna på innebandygodis den här aftonen.

Junioren. Emil Johansson gjorde sitt första derby och skulle ha krönts med ett mål också. Han stod upp i närkamperna och tappade inte humöret trots att det tydligt märktes att gästerna försökte störa honom och få Emil att tappa humöret. Jag pratade med honom snabbt om detta efter matchen och hans reaktion var proffsig i sig:
”Det störde mig inte alls, jag gillar då det blir lite tufft och sen blir man bara mer inspirerad.”

Riktigt imponerande av en så ung spelare – han kan verkligen bli hur bra som helst.

Väggen. Fredrik Hörnkvists målvaktsspel var absurt bra den här kvällen. Räddningen på Erik Nilssons möjlighet i andra och på Daniel Petterssons friläge var grymma. Han var stabil och följsam. Betyget från mig: Kungen av Gammlia. Han var helt enkelt bäst i dag.

**

Nu släpper vi de fasta punkterna och summerar fritt. Johan Samuelsson var magisk i dag. Hans genomlöpningar i dag bevisar hans storhet. Tekniken som finns i de där handlederna är grym och han var tvåa för mig den här kvällen. Trea var Dalens nästa VM-spelare – Mattias Wallgren. Defensivgiganten sprang med boll, fördrev tid, var resolut och stabil. Otroligt bra. Där har ni min topp tre i Dalen.

Hos City var det många som var bra, fler som var okej och några enstaka som får underkänt.

Vi inleder med det positiva. Stefan Lindberg är inne i trans. Han har varit riktigt bra de senaste matcherna och i dag var han så bra stundtals, men föll stundtals bort lite. Jag har ju redan nämnt Emil, så vi skippar det. Annars var Daniel Pettersson och Kristoffer Rådström farliga framåt. Erik Forsgren, Peter Reinholdt och Mikael Zingmark var okej, men i en match av dagens dignitet så måste den ledande trion vara ännu bättre.

Johan Lindgren var anonym, Mattias Hedlund var arg, Gunnar Domeij var okej, men målen han släppte in var ingen barnlek att rädda, Mattias Mattsson var osynlig, Mats Jonsson blev mållös, Erik Nilsson märktes knappt och där tar det slut på hemmaspelare.

I gästerna så slarvade Robin Nilsberth, Kim Lundström slog bort en del, Peter Grönroos blev bänkad, Max Wahlgren gjorde tre mål och i mångt och mycket avgjorde han matchen med Johan Samuelsson – dock så spelmässigt var det inte mycket som stämde, Jonas Svahn sprang och sprang, Anton Ermling kan bättre, Peter Sundelin är viktig i de här matcherna och hans defensiv och inställning var som vanligt bra, Lars Erik Torp kom aldrig in i matchen, Yngve Nordin saknade tempot men var okej med tanke på hur länge det var sen han spelade.

Nu kommer vi till den positiva sidan. Peder Bodéns passning till Dalens första var fin, men i övrigt kan vi förvänta oss lite mer av honom, Christian Hjort gjorde mål, men inget mer, Filip Stenmark var grym i defensiven och Johan Alm visade vem som är kapten och varför.

Där nöjer vi oss. Det blev ett väldans rabblande och babblande det här, men här har ni betygen jag fick ut av detta. Självklart får ni ha er åsikt om dessa, mig veterligen brukar detta vara en akilleshäl som folk gärna hugger på minsta punkt man inte håller med om, så kom gärna med era egna betyg i kommentarfältet. Men håll kommentarerna på vuxen nivå.

UMEÅ CITY betyg:
Gunnar Domeij 3
Första:
Emil Johansson 4
Johan Lindgren 2
Erik Forsgren 3
Mikael Zingmark 2
Peter Reinholdt 2
Andra:
Stefan Lindberg 4
Mattias Hedlund 2
Mattias Mattsson 2
Erik Nilsson 2
Mats Jonsson 3
Tredje:
Kristoffer Rådström 3
Daniel Pettersson 4
Peter Larsson 2


IBK DALEN betyg

Fredrik Hörnkvist 5
Första:
Mattias Wallgren 5
Robin Nilsberth 3
Christian Hjort 2
Johan Samuelsson 5
Peder Bodén 3
Andra:
Filip Stenmark 4
Johan Alm 4
Max Wahlgren 3
Jonas Svahn 3
Anton Ermling 3
Tredje:
Kim Lundström 2
Peter Grönroos 2
Yngve Nordin 3
Peter Sundelin 3
Lars Erik Torp 2

Betygen betyder:
5: Världselit
4: Matchledande och riktigt bra
3: Godkänd
2: Underkänd
1. Pinsam

4 kommentarer

  1. förutom överbetyg till m.jonsson, pettson, p.sundelin och yngve så va de väldigt bra betygsatt! hörna skulle nog haft 5+.

  2. Instämmer med föregående.. men vad gäller första 2 perioderna tycker jag dalen slarvade alldeles för mycket och gjorde det inte svårt för city, avsluten rakt på som Gunnar lätt kunde ta. Alldeles för mycket dribbel och drabbel och inte mycket av det diciplinerade spel man är van att se.

  3. Tycker nog Domeij borde fått en fyra också. En stor skillnad mellan lagen tyckte jag var hur många skott som täcktes bort av respektive försvar, i Domeijs fall gick de flesta på mål och alla mål han släppte in var så gott som otagbara. Två väldigt bra målvakter denna dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *