Supersöndagen har inletts…

Iksu Ungdom gjorde en dålig start på matchen mot Uppsala. Efter drygt sju minuter låg laget under med 0-3 – och det kunde ha varit värre enligt rapporterna. Caroline Lundmark reducerade till 1-3 och Sofia Sundqvist följde efter med sitt 2-3-mål bara 19 sekunder senare och hemmalaget hade vaknat. Men gästerna skulle få gå till första vilan med ledning och då spelade inte Iksu Ungdoms tredje mål av Nina Helas någon större roll. Gästerna ledde med 3-5 efter första.

Men i den andra blev det jämt. Hemmalaget fick två chanser i powerplay, men tyvärr utnyttjades ingen av dem. Jessica Hugosson Vallgren gjorde dock periodens enda mål och vi hade ett mål som skiljde lagen inför sista. Väl där så trodde nog Frida Rydfjäll att hon skulle bli hjälte. Hon gjorde 5-5 efter drygt sex minuters spel och vi hade match i Iksu arenan. Men det blev inga poäng den här söndagmorgonen för Ungdom. Laget tappade i sista och förlorade med tunga 5-6. Lina Brynö blev matchhjäte för gästerna. Noterbart från matchen var att Ungdom hade hela fyra chanser i powerplay.