Vi börjar med rond två…


Vi börjar väl med damernas match mot Kais Mora. Hemmalaget blev utklassat nere i Mora med 1-8 och den här gången ville man sätta sig i respekt inför ett möjligt slutspel och se till att gästerna inte skulle se Dalen som en enkel motståndare om de vinner serien och får välja först. Jag tror att man lyckades med det. Visst, man skapade inte speciellt många farligheter framåt och Mora får spela det spel man så gärna vill spela, men laget håller väldigt tätt bakåt och hade man inte slarvat vid några situationer så hade man rent utav kunnat ta en poäng i matchen.

Men laget fick sämsta möjliga start på första och en av elitseriens absolut hetaste spelare presenterade sig direkt. Petra Hanssons passning till Therese Karlsson, som direkt nöp till på volley, var magisk. Sen att avslutet hölls efter marken var bara grädde på moset och Malin Marklund var totalt chanslös.

0-2 kom även i första och då agerade Karlsson framspelare. Magkänsla sa att det skulle rinna i väg, men Jennie Holmgren ville annorlunda. En Jihdeknack upp där mamma gömmer kakburken och det var match igen. Nu började Dalen springa ordentligt och nu blev det fart på benen – inte minst för Holmgren som måste ha sprungit överlägset mest i matchen.

Framhejade av så gott som samtliga lagkamprater från förra säsongen så trodde man att Anna Wijk skulle bjuda på mer, men två geniala framspelningar till en dubbelt sumpande Sara Kristoffersson blev allt vi fick se – i alla fall framåt.

Hemmalaget bet igen och det ska självklart poängteras att laget gör en riktigt bra match. Man spelar inte vackert, men samtidigt måste jag nog säga att det låga försvaret var helt rätt taktik för Dalen. Det var den chansen man hade, sen måste man välja bättre när man ska gå fram och vara mer resoluta då man gör det.

Skotten blev 31 stycken för hemmalaget, men målchanserna var inte speciellt många. Laget kämpade i 60 minuter och gör det bra – mycket mer behöver man inte säga egentligen.

Plus i hemmalaget: Katarina Bjuhr, Amanda Öhman, Linnea Ivarsson, Jannike Taflin, Julia Nordin, Matilda Lundgren, Matilda Brusell, Jennie Holmgren och Linn Lundström.

Sandra Larsson och Isabell Larsson kan bättre och även resterande backar. Neutrala betyg till resterande.

Summerat: En bra match av hemmalaget, men gästerna var för tunga.

***


Det är tur att det finns proffs på plats när kroppen säger emot och vill ta mig från tangentbordet. Magnus Brandt hjälpte till då undertecknads handled gav vika. En inflamation och lite ledfel har väl aldrig stoppat någon. Ett stort tack för hjälpen i alla fall!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *