Vilhelmssons korta

Jag har själv varit på tre av dessa matcher, blivit försenad till en och ringt in en, men lite dubbeljobb skadar aldrig. Här har ni kollega Nils Vilhelmssons kortref från damettan:

RIG Umeå IBF-Alunda IBF 4-3 (1-1, 0-1, 3-1)

Målen, R: Matilda Sjödin 2, Karin Nygren, Sandra Hjortborg.
Matchen: RIG fick kämpa för poängen mot bottenlaget Alunda. Ju längre matchen gick tog hemmalaget över och det var först i den tredje perioden som RIG genom bland annat två powerplaymål kunde avgöra. Beröm i RIG till kedjan med Sandra Hjortborg, Nathalie Jakobsson och Jennifer Cliffoord som gjorde en bra insats.

IBF Dalen-Sala Silverstaden IBK 4-3 (1-1, 1-1, 2-1)
Målen, D: Felicia Lilja, Josefine Sjöstrand, Elin Törnebring, Malin Bäckström.
Matchen: Dalen gjorde det ingen annan hade gjort i damettan denna säsong, nämligen att besegra serieledarna Sala Silverstaden. Umeålaget spelade ett bra försvarsspel och lät Sala rulla runt. Lagen följdes åt målmässigt och med mindre än tre minuter kvar kunde Dalens Malin Bäckström avgöra med sitt 4-3 mål. Samtliga i Dalen gjorde en bra match, men extra plus till debutanten Maja Stoltz.

Umeå City IBK-Sten Sture BK 5-4 SD (0-1, 1-3, 3-0, 1-0)
Målen, U: Marie Häggström 3, Malin Strömberg, Malin Sjöberg.
Matchen: Umeå City tog emot serietvåan Sten Sture och kunde efter ett jobbigt 1-4 underläge inför den sista perioden vända på tillställningen. Hemmalaget visade ett enormt hjärta och ordnade fram en förlängning. Där valde City att plocka målvakten och vaskade först fram en straff, som man missade, men i det efterföljande powerplayet kunde Malin Sjöberg sätta segerbollen. Bäst i Umeå City var tremålsskytten Marie Häggström. Beröm även till Elsa Lindahl.

Iksu Ungdom-FBC Uppsala 5-6 (3-5, 1-0, 1-1)

Målen, I: Caroline Lundmark, Sofia Sundqvist, Nina Helas, Jessica Hugosson-Vallgren.
Matchen: Iksu Ungdom fick en tung start på matchen och låg tidigt under med 0-3. Successivt kröp hemmalaget närmare och 3-5 blev 5-5. Men med tre minuter kvar av matchen kunde Uppsala sätta vad som kom att bli det avgörande målet. Däremot skapade Iksu Ungdom en hel del lägen för en kvittering och hade bland annat två stolpskott i slutet. Samtliga i hemmalaget kan prestera bättre.

Planen var att fara förbi Vildmannahallen och fota från City-Sten Sture, men en skadad handled stoppade mig från den möjligheten och dessutom min enda chans att fara och äta under dagen. Tjejer i RIG och Umeå City, blir foto från er nästa hemmamatch i stället. Beklagar detta.