En sällsynt skatt vid godnatt


Jag la mig för att sova, men insåg snabbt att mina reflektioner i allmänhet, och synnerhet, inte var fullbordade. Ett derby är en match som lätt kan spåra ur. Det blir alltid fula närkamper och efterslängar, mycket snack och folk som vill påverka domsluten. Det finns ingen position, förutom lapplisor som faktiskt förtjänar kritiken i och med att jag blev 700 kronor fattigare i lördags, som så ofta får ta kritik som domare.

Men nu ska jag ställa mig i den sällsynta skaran av hyllningssånger till ett domarpar. Dagens domarpar, som även skötte sig galant i VM, nämligen det Svenska domarparet Ola Pettersson och Daniel Skoog var, förutom en knackig förstaperiod, riktigt jävla bra.

Det är inte ofta jag svär i den här bloggen, men säga vad man säga vill om vissa enstaka domslut, de gjorde vad bra domare ska göra – de hade pondus och stog bakom sina beslut. Det var inget snack om saken, de gjorde det klart och tydligt vem som bestämde och de bestämde dessutom helt riktigt i mina ögon.

Samtliga utvisningar i dag var korrekta, kanske var det någon situation som går diskutera – det gör det väl alltid – men i övrigt så ger jag högsta betyg till Pettersson och Skoog.

Alldeles för ofta får vi sportjournalister höra spelare, eller ledare för den delen, som gnäller på domarens inverkan på matcher, men i 99,99 procent av de fallen så är det laget som förlorat som gör det. Ursäkten är patetisk, punkt slut. Det ska tydligt sägas att ingen Cityspelare nämnt detta i dag, så ni inte tror det är därför jag skriver detta.

Som slutord vill jag bara säga:
Ha högt i tak! Alla får kritik i bland, det gäller domare, spelare och även vi som skriver. Det är en del av vardagen och det ska man kunna ta. Men då folk gör något bra ska de hyllas – och just därför hyllar jag i dag Ola Pettersson och Daniel Skoog.

Det var min åsikt. God natt.

3 kommentarer

  1. Jag vet inte jag om domarna var värda en så fantastisk lovsång. Bara för att vi här i Umeå är vana vid att ha Borghoff och Schwela som domare betyder det inte att andra domare är bra… Bara att dom är väldigt mycket bättre än vad som är vår standard.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *