Helgsummering

Det är som ni märker en lite lugnare dag här på bloggen i dag, vilket har sin naturliga förklaring. Min kära kollega Lars spottade ju ur sig inlägg sin vana trogen i går, och skadade t.o.m handleden(!). Därför tvingade jag honom att ta en hel dag ledigt från innebandy i dag. Jag hoppas att han sitter och njuter i TV-soffan eller någonting annat slappt, men han har säkert abstinensbesvär just nu…
Hursomhelst, personligen har jag varit nere i Sundsvall och Hudiksvall i helgen och följt Björklövens äventyr. Därav missade jag alla innebandykarameller som den som vanligt bortskämda umepubliken bjöds på, och nattens sömn blev inte längre än fyra timmar på grund av kasst väglag på väg från Hudiksvall och hem.

Hursomhelst (igen), det var en liten parentes, nu kör vi en klassisk helgsummering av de lägre serierna.
***
Till att börja med har Lars redan skrivit om damettan. Det inlägget kan ni läsa här:
Mest anmärkningsvärt i damettan var ju att Umeå City tog två poäng av topplaget Sten Sture. Dyrbart poängtapp för gästerna som nu har fyra poäng upp till toppkollegan Sala Silverstaden.

Segern beskrivs på Citys hemsida som en riktig lagseger, och det är väl precis vad som krävs om man ska snuva ett lag i Sten Stures kaliber på poäng. Bekante Elin Rhöös gjorde två mål för gästerna, men Marie ”Släggan” Häggström var snäppet värre. Hon gav ny eld till sitt smaskiga smeknamn genom att panga in tre mål för City.

**
I herrtvåan spelades en hel drös matcher under lördagen. Obbola, utan Jimmy Lundström (Time-Out) och Erik Zakrisson (okänd anledning till frånvaro, ryktas om Snowracer med barnen) förlorade knappt med 8-7 hemma på den trånga parketten. Anton Viklund, William Henriksson och Andreas Ljung gjorde två mål var för de grönklädda men det hjälpte alltså föga.
*
GUIF hade precis som väntat inga problem mot superjumbon Strand, som tyvärr visat sig vara alldeles för dåliga för division II. 14-3 slutade matchen.
Mest noterbart med den matchen är att min gode vän Pär Wilhelmsson, back i GUIF och inte direkt känd som någon offensiv guru, gjorde 2+3(!!) i sin första match efter långväga resande till Bali och Australien. Dessutom lyckades han med ”konststycket” att dra på sig en femma för farligt spel.
Direkt jag hörde detta tänkte jag att han måste ha dopat sig borta i Australien, och tydligen var systern Sara, back i Iksu, inne på samma spår. Fortsättning följer…
*
Gamla Stan hakade på i toppen genom att besegra Täfteå på hemmaplan med 12-4. Inte så mycket att säga om det, mer än att det innebär att Gamla hakar på i toppen av tabellen. Bröderna Karlstén nöjde sig med att endast göra 14 poäng tillsammans i matchen…
*
TBS begav sig till Ersängshallen för att spela hem tre väntade poäng mot IBK Ersboda. Så blev också fallet. 10-3 vann TBS med och vi noterar att debutanten Anton Bergström, nyförvärv från Sandåkern, gjorde ett mål och en assist i sin första match för klubben. Han spelade tillsammans med passningsvirtuosen Daniel Nygren och säkre målskytten Eric Boström. På sikt en väldigt spännande lina då Anton med sin fart kompenserar en spelare som Nygren perfekt.
*
Sist men inte minst vann Hörnefors enkelt på bortaplan mot Skellefteå IBS med hela 12-1. Märkligt lag, Skellefteå IBS. Ena dagen vinner de mot TBS och andra dagen blir det storstryk mot Hörnefors. Eller är det TBS som är märkliga som lyckades förlora mot Skellefteå IBS? Välj själv…
*
I Allsvenskan åkte Sandåkern i väg på den mindre smickrande bortaresan till Visby för match mot Kimmo Eskelinen & company. Precis som väntat blev det förlust, men siffrorna 8-5 var ändå hedersamma för Sandåkern. Kimmo gjorde fyra mål från sin backplats och blev matchvinnare.
I Sandåkern återfanns som vanligt Timmy Nyberg i poängprotokollet. Han har verkligen varit bra den här säsongen. Vi noterar även att Johan Reichler tryckte in sitt första mål för säsongen.
Sandåkern ledde faktiskt med 2-4 efter halva matchen men ett par onödiga utvisningar ställde till det, och slutperioden vann hemmalaget med 4-1.
*
Avslutningsvis då herrettan som tjuvstartade i fredags med Thoren – UIK och Wibax – RIG Umeå.
Thoren vann som väntat och tog sin trettonde raka seger via 14-3 mot ett UIK som trots allt hade 2-2 efter den första perioden. Andreas Carlbom noterades ”bara” för en assist men alla som såg matchen såg också att han bara spelade ett par ströbyten då han kände av fotskadan han ådrog sig mot Övik i förra omgången.
RIG däremot hade en riktigt tungt helg. Först blev det suddenförlust mot Wibax på fredagen, vilket man i och för sig kan köpa, men förlusten mot Luleå under lördagen med 10-6 är desto mindre imponerande.
En klassisk ”RIG-dipp” får man väl ändå säga att helgen var, även om fjolårets fantastiska säsong är ett undantag från den ”regeln”. Är det möjligtvis avsaknaden av Emil Johansson som spökar?
*
Skellefteå var som sista länslag i farten under lördagen, hemma mot Hudik/Björkberg. Det slutade med förlust 8-11. Gästerna Hudik gick, som vanligt med det poängsprutande brödraparet Jonsson i spetsen, upp till 2-7 innan Skellefteå vaknade till liv – men då var det alldeles för sent. I och med den här förlusten är Skellefteå faktiskt indraget i bottenstriden. Detta på grund av Luleås skräll mot ”riggarna”.
Men Skellefteå kan trösta sig med att de är långt ifrån ensamma i det där bottenträsket. Tabellen är faktiskt helt sanslös just nu. Ta en titt själva här – TABELLEN – så ser ni vilket getingbo det är med fem lag på samma poäng i botten. Spännande fortsättning följer!