Dalenstjärna prisad – och en på väg tillbaka


Min kollega på Innebandy.se, Jonas Gustafsson, skrev i dag en text om IBK Dalens Johan Samuelsson som mottagit ett så kallat elitidrottsstipendium.

Han en av 54 idrottare som har fått utmärkelsen från Riksidrottsförbundets och Svenska Spels elitidrottsstipendium.

Varje år delar Riksidrottsförbundet och Svenska Spel ut stipendium, och i år är alltså en av stipendiaterna IBK Dalens och landslagets Johan Samuelsson. Elitidrottsstipendiaterna ska vara elitidrottare på landslagsnivå och studerar på minst halvfart på universitet, högskola eller annan postgymnasial utbildning.

Stipendiet är på totalt 40 000 kronor, och man har också chansen att få vara med på träningsläger på Bosön samt vara med på Idrottsgalan.

– Det är klart att det är kul att få stipendium, säger Johan Samuelsson som spelade VM i december.

– Det ger en ekonomisk trygghet, så det är klart att det betyder mycket. Det är extremt mycket pengar för en student.

Johan Samuelsson
var dock inte med på måndagens Idrottsgala.

– Jag ville göra som Zlatan, jag ville bojkotta den, skojar Johan.

HELA TEXTEN KAN DU LÄSA HÄR.

***

Veronica Arnqvist har missat mycket innebandy den senaste tiden. Först var det sjumdom som störde henne, men sen blev det än värre. Ett besvärande knä stoppade henne från spel, men nu har beskedet om hennes skadas omfattning kommit – och det är positiva nyheter.

– Både inre och yttre Menisk har nötförändring, så nu blir det vila från innebandy den här och nästa vecka med rehab. De kunde inte säga så mycket mer än så, men efter de här två veckorna får jag prova och se, säger Veronica till bloggen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *