Förstegsraket inför rivalmötet


I morgon är en stor dag för undertecknad. Storvreta kommer på besök, en motståndare Dalen har onda ögat mot från tidigare slutspelsfadäser, men inte nog med det – världens bästa spelare är med på bussen. Mika Kohonen har, även om man inte bör ha favoriter i det här yrket, alltid varit min stora idol i innebandyvärlden. Tillsammans med Anders Hellgård står han i en klass som ingen annan kan mäta sig med och i morgon är han på 090-mark.

Som förberedelse inför matchen arrangerar SISU Idrottsutbildarna tillsammans med IBK Dalen, Sandåkerns SK och Umeå universitet en föreläsning av Kent Göransson, Sveriges förbundskapten i innebandy – just innan drabbningen Dalen-Storvreta.

Förbundskaptenen Kent Göransson, med meriter från både innebandy och dragkamp, föreläser om organisation, idrottsmarknadsföring samt ledarskap, bland annat med utgångspunkt från vad som är viktigt för ett gott ledarskap och hur går man till väga för att lyckas.

– Att vi fått hit Kent är mycket på grund av att han gärna vill komma hit och se landslagsspelarna Mattias Wallgren och Johan Samuelsson in action. Men Umeå är ju lite av en innebandystad och har flera elitlag, och sånt spiller ju av sig till de andra innebandyklubbarna, säger Helena Blomgren, SISU Idrottsutbildarna.

Föreläsningen är alltså onsdag den 19 januari klockan 17.00. Platsen är Hörsal G, Humanisthuset Umu. En frågestund är inplanerad kl 18. Direkt därefter, kl 19.00, laddar vi för stormatchen IBK Dalen-Storvreta i Gammliahallen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *