(NY) Vännäsgrabbarna jävlas med Thoren


Om ni tror att bloggen gått Jacke 2008-style så trodde ni fel. Det har bara blivit så att jag varit på plats på två raka Thorengruppenmatcher och haft kameran med mig.

Innebandybloggen var på plats i Vildmannahallen under kvällens dm-kvart mellan Thorengruppen och Spöland. Gästerna, som alltid tänder till lite extra mot just Thoren, inledde bäst och ledde med 2-0 efter första perioden. Men Thorengruppen kunde efter en ryckig inledning sakta men säkert jobba sig tillbaka i matchen. Andra perioden slutade 3-0 i Thorens favör, och slutperioden vanns med 3-2 – vilket ger slutresultat 6-4 i en match som knappast går till historien som en av de mest underhållande.

I Thorengruppen var målvakten Mattias Johansson, Fredrik Ottosson och Jens Stenlund bäst.

I Spöland, som nötte på med tio gubbar hela matchen, handlade precis som vanligt det mesta om bröderna Schäfer där framförallt Olof var ett ständigt hot. Men plus även till backen Jesper Berglund som har en viktig roll i förstafemman.

Vi noterar även att Johan ’pjäsen’ Flinkfelt, nyförvärvet från Wibax/Piteå, fick göra sitt första mål för Thorengruppen. Förvisso i tom kasse men ändå. Bloggkollega Arvidsson var snabbt framme för att ge honom bollen(som ni kan se på en av bilderna nedan) – som förhoppningsvis får en fin plats i hans hem.

En smolk i glädjebägaren var dock att backen Markus Khan (vars far förövrigt, enligt kollegan, var med i kvällens Sportnytt) fick åka till akuten med en axelskada, och att Anders Johansson drog på sig en befarad översträckning i knäet. Bloggen hoppas på det bästa för dessa två lirare.

I och med detta resultat möter Thorengruppen vinnaren av IBK Dalen – Sandåkern i en semifinal. Det ser med andra ord ut som att även Thorengruppen kommer få förlora en match den här säsongen.

3 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *