Max och Kohonen – jämnade ut sig


Mika Kohonen var sjuk, Max Wahlgren likaså. Men vad spelade det för roll då Henrik Stenberg var på det spelhumör han var på i dag. Hemmalaget hade väldiga problem med den press gästerna kom med direkt från start och det föranledde att laget, liksom i derbyt mot City, blev ståendes på hälarna i hela första perioden. Inget illa mot City, men mot Storvreta smäller det lite värre om man inte är på tå – och då spelar det ingen roll om inte världens bästa innebandyspelare finns på planen.

För att summera dagens match så är det enkelt att konstatera det så här: Storvreta var bättre i dag – that’s it. Dalen var inte alls på topp den här kvällen och att ta ut en VF-liga från matchen blev tämligen kämpigt. Johan Samuelsson, Fredrik Hörnkvist och Lars Erik Torp fick till slut priset. Även Yngve Nordin fanns med i diskussionerna med Johan Alm och Filip Stenmark i ryggen.

Kul för norrbaggen att han hittat igen målet igen. Alltid lika kul att se Johan Samuelssons genomlöpningar och otroligt kul se Peder Bodén försöka återskapa sitt drömmål han gjorde mot Sandåkern på försäsongen – även om det inte lyckades.

Ska jag vara helt ärlig så tror jag att det var dåligt för Dalen att Mika Kohonen inte var med. Laget hade inför matchen pratat mycket om hur man skulle ta bort superstjärnan, men nu blev det någon form av mental vägspärr då han inte var med. Kanske fick skallen sig en funderare och laget fick någon gnutta procents ro i kroppen som inte går ha när man ska möta serieledarna.

Otroligt tråkigt att Robin Nilsberth gör en så pass medioker match framför ögonen på förbundskaptenen Kent Göransson. Definitivt fel match att ha en svacka på, även om jag inte tyckte han var tillräckligt på tå i derbyt heller. Mattias Wallgren var lysande i söndags, men i dag var det inte lika bra och försvarsspelet på Henrik Stenbergs 2-4-mål vet han själv – det var inte bra.

Christian Hjort missade en del öppna lägen i dag och man kan utan tvivel säga att förstafemman inte hade någon bra dag på jobbet totalt sett. Andrafemman fick in Torp i stället för Wahlgren och han fyllde i alla fall målkvoten och gjorde en godkänd insats. Yngve Nordin spelar bättre och bättre. Tempot är inte riktigt där ännu, men man märker att handlederna börjar bli vän med den lilla plastbollen.

Peter Sundelin vart bänkad, och han själv skrek – när Stenberg rullade in 2-5-målet riktigt vackert efter väggspel av Joel Kanebjörk – att; ”Bänka mig för fan, jag orkar inte, fy fan vad dåligt.” Cedric Ruegsegger sprang på som bara den, men fick inte ut mycket av det.

Frågan på allas tankar efter matchen var väl ändå: Var Johan Alms boll inne?

Vad säger du?

4 kommentarer

  1. Har pratat med en hel del innebandyintressanter under dagen gällande detta ärende och det enda man kan konstatera är väl att det inte blev den adekvataste lösningen på det hela. Men samtidigt har vi ju inga måldomare i sporten heller. Jag vet bara att oljudet övertygade mig, men om den var inne eller inte låter jag vara osagt – jag såg helt enkelt inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *