Innebandytankar från en ungdomstränare


Vi har inte hunnit så långt att vi börjat täcka även de yngre talangerna här i staden. Tiden har inte funnits ännu, men som startplatta för den satsningen, att faktiskt då och då berätta om vad som händer i ungdomslagen här i staden, så har vi fått Tobias Eklund att gästblogga för oss. Han har bra koll på de yngre spelarna, vilket jag kan erkänna att jag inte har, och därför lämnar jag härmed över ordet till honom.

Kom på att det var ju bra om jag skrev nånting också då kanske. Står i valet och kvalet vad jag ska skriva om, eftersom jag är ungdomstränare för ett P 13 lag själv så funderade jag på att skriva lite om framtidens stjärnor som kommer underifrån vet inte om det ens kan vara intressant? Men jag gör ett försök så får vi se om det kan vara ngt som är läsvärt!
 
 
Göterborgsäventyr och kommande storspelare

Två veckor har nu gått sen vi var nere och spelade Gothia cup i innebandy, ett äventyr vi sent ska glömma och förutom skakande nattåg både dit och hem så var det en magisk resa på många sätt och vis.

En slående tanke med lag söderifrån var att det var väldigt lite lag som försökte spela bollen, mycket långbollar blev det från motståndarlagen medans vi mer försöker rulla bollen efter backen. En annan sak var att varje lag hade 2-3 stycken som var lagets stjärnor och dom ville inte så gärna släppa bollen ifrån sig när dom väl fick den.

Har varit konsekvent när det gäller mitt eget lag att få dom att släppa bollen och ta ny position hela tiden. Finns nog likheter mellan oss tränare och vissa kända diktatorer men jag tror att våra spelare har igen det i längden för oj vad vi har tjatat på dom om dessa elementära saker.

Domarnivån var en annan slående skillnad jämfört med här hemma för det tilläts en hel del saker som hade renderat i 2 minuters utvisningar här hemma. Så lite mer fysiskt spel blev det men vi stod upp bra hela vägen. Äventyret tog slut i semifinal mot ett stadslag från Tjeckien som gick och vann hela cupen. En tredjeplats är vi extremt nöjda med och alla kommentarer angående vårat sätt att spela från föräldrar från andra lag, andra tränare, domare och så vidare värmde hela vägen hem vill jag lova.
 
Tänkte ta tillfället i akt att nämna några spelare som vi garanterat kommer att höra och se om i framtiden så länge dom fortsätter tycka att det är kul vilket jag nästan tar för givet. Det rör sig då bara om spelare i 97-serien!
 
Målvakt
Pontus Estholm Umeå City Haga
Tekniskt en duktig målvakt med bra blick som kan bli något stort med rätt träning.
 
Backar
* Oskar Marklund Umeå City Söder
* Robin Jönsson Täfteå
Oskar som har ett lugn i sitt spelsätt som är få förunnat gör få misstag och är en riktigt skicklig passningsspelare. Sätter tempo i matcherna genom att få fart på bollen och tvekar inte på att följa med upp i anfallen.
Efter att ha mött Täfteå ett antal gånger i år bara så imponeras jag av Robin som är extremt svårpasserad och en av dom bästa defensiva backarna i hela serien.
 
Center
Här finns det många att välja på och kampen står mellan Philip Öster Umeå City Haga och Oscar Kröger i Täfteå.
Båda två är väldigt mogna spelare med bra blick för spelet och en bra arbetskapacitet. Styrkan sitter i passningsspelet hos båda två så här får man singla slant för att ta en av dom.
 
Forwards
* Jonathan Åström Umeå City Söder
* Markus Strömberg Ersboda

I Jonathan har vi kanske det största utropstecknet när det gäller passningsspel och klubbteknik, detta kompenseras med den snabbhet han besitter framförallt med boll så finns det nog ingen som kan mäta sig. En väldigt avig klubbteknik men lyckas för det mesta med dribblingarna ändå på något sätt. Ett mycket intressant namn för framtiden!
Markus Strömberg med det hårdaste dragskottet i hela serien. Snabbheten tillsammans med storleken gör honom till ett väldigt vasst anfallsvapen. Markus drar ett stort lass i sitt lag och ibland får jag känslan av att många förlitar sig på honom. Han har till och med börjat träna lite med Ersbodas Div 2 lag så mycket potential finns det absolut.
 
Det som talar emot bägge dessa spelare på forwards sidan är att humöret kan skifta beroende på hur matcherna går och då har båda två en tendens att falla ur spelet litegrann.
 
Bubblare.
* Gustav Karlsson Umeå City Söder
Bra blick och en av seriens bästa passningsspelare, kan användas både som back och Center.
* Kasper Jeremias Umeå City Söder 
Har vuxit enormt i år och är den spelare som skjuter överlägset mest i hela serien, tar avslut i alla lägen vilket börjat betala av sig.
* Felix Pihlajamaa Jonsson Täfteå
Ruskigt snabb å duktig på att täcka boll, frågan är bara om han väljer hockeyn före innebandyn
* Edvin Rönnblom Sävar
Kortvuxen spelare men bär upp Sävar på ett fantastiskt sett med bra teknik och bra blick.
* Niclas Brolin-Ljung Täfteå
Riktigt vass avslutare som bör bevakas hårt framför mål, behöver inte många lägen innan nätrasslet är ett faktum.
 
Ja thats all folks nu taggar vi för tre matcher på en helg
//
Tobias Eklund

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *