Målkalas på dubbla håll

Sundsvalls IBF-Umeå City IBK 6-10 (3-1, 1-5, 2-4)
Målen, U:
Malin Strömberg 4, Linn Johansson 2, Malin Pahkala, Camilla Granström, Amanda Nordin, Sandra Johansson.
Matchen: Umeå City inledde matchen något trevande. Ett passivt försvarsspel varvat med slarviga uppspel innebar Sundvallsledning med 4-1 i början av den andra perioden. Därefter höjde sig City avsevärt och tog över tillställningen. 4-1 blev 4-6 och i den sista perioden kunde man sedan kontrollera sin ledning. Bäst i Umeå City var Malin Strömberg, Malin Pahkala, Linn Johansson och Camilla Granström.

Ankarsvik BK-Iksu Ungdom 4-15 (1-6, 1-6, 2-3)
Målen, I:
Caroline Lundmark 4, Nina Helas 3, Sofia Sundqvist 3, Josefin Häggström 2, Malin Nilsson, Nicolina Burman, Natalie Stenvall.
Matchen: Iksu Ungdom visade inga tecken på underskattning mot jumbolaget Ankarsvik och satte full fart framåt direkt. Efter två perioder ledde Umeålaget med 12-2 och hade avlossat 46 skott på mål. I den tredje perioden slog dock gästerna av på tempot och segersiffrorna skrevs till slut till 15-4 i Iksufavör. Alla gjorde en bra match hos Iksu Ungdom, men extra beröm till Caroline Lundmark, Nina Helas och Natalie Stenvall.