Fick inte gå till TBS – klar för Ersboda

Ingen har väl missat strulet som följt med att Anton Bergström och Adam Andersson ville lämna SSK. Nu är i alla fall allting klart.

Anton Bergström är som vi redan vet spelklar för TBS där han också har debuterat – och imponerat.

Adam Andersson ville gå samma väg – men nekades – och han hamnar nu istället i Ersboda SK på ett låneavtal som sträcker sig säsongen ut.

Allting började 2-3 veckor innan juluppehållet när jag och Anton började snacka lite löst om att gå till TBS, säger Adam till bloggen.

– Sandåkern trodde inte att det var så aktuellt i början, men vi fortsatte snacka om att få bli utlånade och då lät det först som att det inte skulle bli några problem. Men då jag nämnde TBS som ett alternativ så vart det inte lika enkelt längre, säger han.

Varför ville du lämna Sandåkern?

Sandåkern har ett riktigt skönt gäng och bra stämning i laget, och på försäsongen stämde det mesta. Men sedan blev det väldigt lite speltid och jag fick inte riktigt veta vad jag var tvungen att träna på och varför jag var bänkad. Jag satt bara där på bänken, och till slut rann bägaren över, säger han.

– Motivationen tog slut och det kändes inte så taggat att åka till Stockholm på bortamatch för att titta på, fortsätter han.

Varför fick du inte gå till TBS?

Ett argument var att det inte skulle gynna min utveckling, men personligen tycker jag att det borde vara rätt individuellt vilken nivå man vill lägga sig på, säger Adam.

– Det andra argumentet var att TBS kunde bli en seriekonkurrent till SSK nästa år, vilket känns ganska långsökt med tanke på TBS tabelläge, fortsätter han.

Nu vart det Ersboda istället. Hur känns det?

Det är ett skönt lag och det känns som ett bra alternativ. Än så länge känns det bara bra där och jag hoppas på en del speltid också, det är väl det som jag främst är ute efter nu då jag inte har spelat så mycket matcher den här säsongen, säger han.

Vad tror du om Ersbodas chanser att knipa andraplatsen?

Jag tror vi har goda chanser. En bra dag kan vi slå alla lag. Det kommer bli en tuff kamp med Hudik/Björkberg men jag tror vi grejar det, säger Adam.

Du har kontrakt med SSK nästa år. Kan du tänka dig att spela där då?

Just nu känns det långsökt men det är inte omöjligt. Men jag vet inte vad jag ska göra i framtiden. Jag har inte tänkt längre än första maj, det kan lika gärna bli så att jag är i Norge nästa år, säger Adam.

Avslutningsvis. Är du bitter på Sandåkern?

– Nej, det är inga hard feelings just nu mellan mig och Sandåkern. Det enda jag är lite bitter över är att jag inte fick gå till den klubb jag främst ville gå till, nu blev det bara en massa onödigt bråk, säger Adam.

2 kommentarer

  1. Det är inte direkt första gången som Sandåkern strular när spelare vill lämna. Finns flera historier av onödigt tjafs o snack om pengar hit o dit.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *