Laddade lagkompisar blir fiender i semin



I morgon stundar en het derby i Gammliahallen. Efter att ha slagit Umeå City i kvartsfinalen så väntar nu elitserielaget IBK Dalen i semifinal.

– Det kändes jättekul. Jag, Julia Nordin, Cornelia Fjellstedt och Caroline Deutgen spelade ju med varandra både nu på Finnkampen och på EFT, så vi trivs tillsammans. Det ska bli kul att mötas nu efter att ha spelat tillsammans med varandra igår. De sa efter EFT att vi gjorde succé i sista matchen så helt dåligt kan det ju inte ha varit, säger Karin Nygren som blev utsedd till matchens lirare i Finnkampen.

– Jättekul att möta Dalen. Vi ska vinna. Vi har mött dem så många gånger så nu ska vi bara vinna. Det kommer bli en riktig krigarmatch, säger Nygren.

Nästa helg drar innebandyn igång igen här i Umeå och veckan kickstartas alltså med det här derbyt.

– Vi vill verkligen vinna mot dem och kommer kriga till sista sekunden. Det är många man känner i Dalen, många gamla RIG:are.

Och redan nu, när samtliga EFT-spelare sitter på Arlanda i väntan på att komma hem till Umeå, så har psykningarna börjat.

– De säger inte så mycket, de tror väl att de ska vinna, men jag psykar dem en hel del, säger Karin om sina Dalenvänner Amanda och Julia.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *