Rovdjuret talar ut inför kvällen

Den något formsvaga tabelltrean Ersboda tar emot bottenlaget Örnsköldsvik i kväll hemma på Ersängshallen. Bloggen tog ett snack med Ersbodas sniper Johan ”Säl” Nilsson som siktar på att vända både sin egen och lagets negativa trend i kväll.

Jag har haft en liten svacka nu senaste tre matcherna, och inte producerat som man ska. Jag vet inte vad det beror på men det är väl sådant som händer, får hoppas att det vänder i kväll, säger Nilsson, som hittills har gjort fina 29 poäng på 14 matcher.

Nilsson kommer som vanligt att ta plats bredvid Jim Johansson och Jonas Lindberg. Enligt bloggen en riktigt bra lina för att vara division I. Tillsammans har trion producerat 77 poäng.

– Vi har spelat ihop större delen av säsongen och visst har det fungerat bra, det är två bra spelare, säger ”Säl”.

Både Ersboda och Örnsköldsvik brukar ha en tendens att bli inblandade i griniga matcher. Därför talar väl en hel del för att det blir så även i kväll…

– Ja, det brukar ju kunna bli det, men det är ju bara roligt i så fall, skrattar Nilsson, som har 13 utvisningsminuter den här säsongen – flest i laget.

Örnsköldsvik har trots en bra trupp på papperet blivit högst inblandade i den förhatliga bottenstriden och lär därför vara rejält taggade.

–  De har ju några rätt duktiga lirare som vi måste vara med på, sen spelar dom ju väldigt tight försvarsspel. De tar hem bra och bunkrar i försvaret för att sedan vända spelet snabbt, så det får vi passa oss för, säger han.

Kvällens match är också Adam Andersson debutmatch i den röda tröjan.

– Han går nog in med Jonas Eklund och Johan Andersson i tredjekedjan. Det blir intressant, han har varit bra på träningarna, säger Nilsson.

Matchstart 19.30 på Ersängshallen.

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *