Discogym och målvaktsmatch


Här har du allt du behöver veta inför helgen…

IKSU
– Nu är det läge att besegra Mora. En dålig period gjorde att vi förlorade bortamatchen med uddamålet. Det kommer säker att bli en öppen och publikvänlig match. Falun är på gång och jagar en slutspelsplats, säger Iksutränaren Jocke Sjöström.

Bra att veta inför matchen:

* Iksus Therese ”Mini” Andersson (knä) och Isabelle Lilja (lårsträckning) spelar inte i helgen.

* Kais Mora hemmabesegrade Iksu i höstas med 7–6. I bortamatchen mot Falun blev det däremot Iksu-seger – 9–6.

* Kais Moras har hela fem spelare bland de tio bästa i elitseriens poängliga. Therese Karlsson ligger tvåa med 48 poäng (27+21) på 20 matcher. Johanna Holmbom är poängbäst i Falun med 33 poäng (15+18) på 18 matcher.

DALEN
– Det kommer att bli två olika typer av matcher. Pixbo är ett topplag, men vi brukar göra bra matcher mot ded. Mot Lockerud kommer vi att bli spelförande. För att hänga med i slutspelssnacket måste vi ta minst tre poäng i helgen, säger Dalentränaren Henrik Vilhelmsson.

* Sandra Linder gör comeback i Dalentröjan efter två säsonger i Täby.

* Dalenspelarna Veronica Arnqvist (knä), Matilda Brusell (rygg) och Matilda Hannell (knä) spelar inte. Tveksamheter på Linn Lundström och Emelie Nordlinder som legat sjuka i veckan men som är tillgängliga för spel, däremot vet inte tränarduon ännu i vilken utsträckning de kommer att matchas.
* Johanna Dahlin är poängbäst i Pixbo med 32 poäng (17+15), medan Lina Segerblom toppar i Lockerud har gjort 12 poäng (5+7). I Dalen toppar Sandra Larsson, 23 poäng (19+4).

CITY
– Vi känner oss inte helt säkra på att vi har säker mark under fötterna och därför är matchen mot Balrog jätteviktig. En trepoängare skulle dessutom betyda att vi kan snegla lite uppåt i tabellen, mot slutspelsstrecket. Det komemr garanterat bli en kampfylldmatch mot Balrog, säger Citytränaren Peter Grubbström.

* Mattias Salmela (fot) och Mikael Zingmark (knä) kan inte spela mot Balrog. Dessutom är det frågetecken för Erik Forsgren (magsjuka) och Daniel Jernberg (fot).

* När lagen möttes i Botkyrkahallen i höstas slutade den målrika matchen 8–8.

Thomas Holmgren inför matchen:

– Vårt slutspel börjar nu då. Det är ju många tuffa matcher kvar och vinner vi på söndag så är det säkrat kontrakt. Vi kommer komma jätteladdade och eventuellt med en lite annorlunda taktik.

Gästande Balrog har plocka en del poäng den sista tiden, mycket tack vare nyförvärven av, bland annat, Tomas Kafka och Kristian Talme.

– Talme har man ju sett en del i AIK, som vi mötte på försäsongen, en riktigt bra spelare med bra speluppfattning. Målvalten har jag aldrig sett spela, men han kan ju inte vara så dålig om man står i VM:s All star-lag.

– Tre poäng ett måste på söndag, avslutar Holmgren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *