Tack för uppvisningen Iksu!

Väljer den här gången på grund av hemlängtan och huvudvärk att summera den här fantastiska matchen i punktform.

*Arrangemanget. Iksu är inte bara ett fantastiskt lag på planen, utan även i allt det som är runt omkring. Bloggen delar ut väldigt mycket credit till de som hjälper till i samband med Iksus matcher! (Inte minst till den fantastiska kladdkakan i pressrummet…)

*Starten. Vilken makalös inledning av matchen. Det bästa jag har sett från damernas Elitserie. Första perioden var ren och skär underhållning.

*Geniet. Josefina Eiremo var makalöst bra. Vilken dröm det måste vara för ”Vickan” och Martina att få spela med en sådan center! Tidigare under säsongen har det där lilla extra saknats en del, men den här matchen fick hon det att lossna rejält.

*Fiaskot. Var Anna Wijk med i matchen? Hade jag inte ansträngt mig för att notera hennes närvaro på planen så hade jag knappast märkt av den… Tyvärr för hennes del blev återkomsten till Umeå långt ifrån lyckad och hon fick lämna planen poänglös.

*Snipern. Martina Söderqvist. Hon är verkligen inte spektakulär i sin spelstil men när det kommer till att sätta dit bollen så var hon liksom så många gånger förr klinisk.

*Kraftpaketet. Sara Helin i Mora gjorde två riktigt snygga pangmål i vardera kryss. Överlag var hon rätt så medioker men när hon väl blixtrade till så var det med styrka, fart och grymma skott.

*Backparet. Emelie Wibron och Jenny Gustafsson spelade 6-0(!) i sin matchen i matchen. Snacka om imponerande. Wibron var dessutom inne på ett sjunde mål i powerplay, hennes egna, men det gills ju inte i +/- statistiken.

*Klippan II Namita Andersson har knappast Sveriges känsligaste handleder men när det kommer till att vara rejäl i försvarsspelet så ligger hon väldigt bra till. Dessutom fick hon göra mål!

*Pudeln. Jag är knappast ett stort fan av uttrycket ”pudelklok” men om det är någon som är det så är det Frida Norström. Offensivt händer det inte så mycket, men hon var omutlig i defensiven och stod rätt i princip hela matchen. (Personligen imponeras jag av lite extra av det eftersom jag stundtals kan behöva karta och kompass i egen zon)

*Sparkapitalet. Iksu vinner övertygande och fullt rättvist trots att Cassandra Edberg, Frida Eriksson och Nina Bäckman gjorde rätt så mediokra insatser. Endast en poäng skrapade den trion ihop tillsammans via Bäckmans öppna mål i slutet. Om den kedjan kommer igång imorgon samtidigt som första håller i formen från i dag så kommer Falun att få det riktigt jobbigt.

***

Bloggen vill med detta önska er en mycket trevlig lördagkväll. Väl mött imorgon!

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *