Thoren jagar andraplatsen

Nu återstår en omgång av Allsvenskan och vi i Thorengruppen behöver en pinne till för att säkra andraplatsen. Grejar vi det tänker jag ge mig själv, och alla mina lagkamrater, en rejäl klapp på axeln.

Men nog om det. Detta inlägg ska handla lite kort om dagens match mot Balrog. Snacka om klassiskt lag. I taket hänger det på NHL-manér banderoller som tydligt minner om en svunnen storhetstid. Klubben har hela fem SM-guld att stoltsera med.

Förutom dessa banderoller lämnade dock hallen mycket kvar att önska. Det var t ex det solklart konstigaste golvet jag spelat på (underlättade inte att spela med det ”kladdigaste” bladmaterialet av alla). Dessutom var det en grop i golvet mitt på högerkanten. Farligt, anskrämligt, och allt det där.

Men annars var det en kul och underhållande match som vi till slut vann med 9-8 i sudden. Detta efter att bland annat ha legat under med 5-1 samt ledat med 8-6, så det var lite blandade känslor efter matchen.

Vill även klämma in att Balrog är ett skönt gäng med sköna tränare och ett bra matcharrangemang. Kul att de försöker trots den trista hallens förutsättningar.

Spelarkritik då? Ja, många pratar om den där Sälen (han gjorde tre mål i dag och avgjorde i ”sudden”), och det går rykten om att Erik Ställ var bra i målet, men just den här matchen tycker jag faktiskt att Jakob Arvidsson var solklart bäst på planen.
Han blir sällan omnämnd eller hyllad här på bloggen men idag var han överallt. Löpte, kämpade, sköt – som en häst, och stod för framspelningar som hade gjort Xavi lika mållös som Torres (den liknelsen gick ju i och för sig nyss ut).
Hans spel i dag gick helt enkelt lika lätt som en Cocker Spaniel-valps löpsteg då den jagar en humla på en somrig äng. Så bra var det. Och det är riktigt bra. Med bättre kedjekamrater (läs: INTE den odugliga duon Joakim Lundberg/Olof Schäfer) hade Arvidsson gjort 4+7 i dag.

Annars då? I sista omgången står Handen för motståndet. Vid vinst där är andraplatsen klar. Kryss räcker också då målskillnaden är betydligt bättre än Järfällas. De möter förövrigt Duvbo, som säkrat sitt kontrakt redan, i sista omgången.

I den absoluta toppen ser Granlo ut att redan nu ha lagt fokus på nästa år. I helgen kom en ny förlust mot KAIS Mora. Nu är vi alltså bara fem poäng bakom trots allt… Nåja, hursomhelst inget snack om att Granlo är välförtjänta serieledare och att Sundsvall förtjänar ett SSL-lag.

1 kommentarer

  1. Grattis Jacke ! Jag har aldrig tvivlat på att du hade det i dig. Märkte det redan när jag såg dig spela på gatan som sexåring…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *