Elitserietankar och slutspelstippning


Satt och såg majoriteten av dagens tv-match och drömde mig tillbaka, hoppas verkligen jag är tillbaka i kommentatorboxen inom kort. Matchen i sig var underhållande och spännande. Personligen tyckte jag att det var fullkomligen rättvist att Endre fick vinna matchen då laget faktiskt blev blåsta på ett mål i slutsekunderna. Tycker allmänt att domarna är alldeles för fega med att släppa till volleymål då klubban sällan är för högt upp och jag säger ja, tack till att höja gränsen till midjan. Punkt slut.

Anna Jakobsson var sådär bra som hon alltid är när jag tittar. Är hon dålig i alla andra matcher eller vad är grejen som gör att hon inte är med i landslaget? Jämför henne med Therese Strömberg till exempel och jag väljer Jakobsson EXAKT 100 dagar av 100 även om Strömberg spelar både center och forward så är spetsen i Jakobssons raka och vägvinnande fysiska och löpstarka spel landslagsmässigt med råge i mina ögon.

Sanna Roisko var lika bra idag som hon varit de andra gångerna jag sett henne den här säsongen. Dessutom kul att se lite omkastningar i laget sedan senast jag såg laget i Södervärnshallen, som förresten lär vara sprängfylld och bubbla över av os i nästa kvartsfinal. Då var Sara Steen center i förstafemman mellan systrarna Jakobsson (Zillen på Maria numera jag vet) och Josefine Holmert spelade i tredjefemman. Nu var Steen inkastad med Sabina Wedberg och Tanja Stella. Intressant.

***

Storvreta vann till slut mot Linköping i en match jag följde via UNT:s liverapport. Verkade som att Vreta inte kom upp i normal kvalitet föränn halva matchen spelats och då sprang de – som väntat – iväg. Storvreta kommer såklart att slå ut Linköping, det skulle jag våga satsa exakt alla pengar jag äger och alla mina värdesaker dessutom på – varje dag i veckan. 3-0 i matcher säger jag.

***

Matchen mellan Pixbo Wallenstam och Warberg är lite tuffare. Warberg har kvalitetsspelare som spelat en hel säsong totalt utan självförtroende men som nu börjar komma igång. Personligen tycker jag att det är något som saknas och några av spelarna har svårt att göra sin gubbe som är så viktigt i dagens innebandy. Jag tror faktiskt att Pixbo vinner det här tack vare att laget blivit något av en maskin den här säsongen som bara gnuggar på. Emil Julkunen är dessutom fullständigt lysande. 3-1 i matcher till Pixbo – tippar jag att det blir.

***

IBF Falun-FC Helsingborg är svårtippad. Jag tycket Falun är magiska då de är bra, men samtidigt har de en tendens att tappa trycket framåt så snabbt Enström har en dålig dag. Killen är allt för det här laget och producerar även då han inte är bra. Men jag tror trots allt att laget från Dalarna samlar ihop sig och vinner det här, men FC Helsingborg är riktigt, riktigt bra när de kommer igång. Stjärnorna i Falun avgör och det blir 3-1 i matcher till IBF Falun – tippar jag.

***

Caperiotäby-IBK Dalen är helt sjukt. EXAKT ALLT talar för IBK Dalen och det är lite det jag tror kan bli farligt. Hela innebandysverige har förkastat Caperiotäby på grund av deras form de senaste månaderna, men samtidigt som man säger att det inte bara är att trycka på en knappt och bli bra igen så är Täby kanske det enda lag som kan göra EXAKT det. Vill Täby till 200 procent vinna den här matchserien och går genom eld för att klara det tror jag att de kan göra det, men är de ens i närheten av den inställning som de visat upp de senaste månaderna tar Dalen den här matchserien på fyra matcher med 3-1. Dock ska det höjas en oerhört stor varningsflagg för den klassiska första matchen. Den blir SÅKLART livsviktig.

3 kommentarer

  1. Hmm, jag tycker mig minnas att Iksu och Ibk Dalen Dam är mitt i slutspel just nu.. För feg för att tippa den öppet? Kanske är lite känsligt nu efter Highfive-skandalen?

  2. Absolut inte, Markus. Men den spelas på torsdag och idag känns väl IBK Dalens herrars ingång i slutspelet lite hetare, eller vad säger din nyhetsvärdering? Rent spontant, och enligt mina erfarenheter, är då det som händer just nu lite hetare än det som händer på torsdag.

  3. Känns inte direkt som att Lasse är den som brukar vara rädd för att säga vad han tycker. Det är väl bra att han skriver om båda slutspelen tänker jag?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *