Top of the hill

Så har den upphaussade svininfluensan till slut parkerat på min uppfart. Och efter månader av dödsdomar om det nya monsterviruset så måste jag säga att jag är lite besviken. Tycker inte riktigt H1N1 lever upp till sitt rykte..

Nåväl, man kan ju alltid trösta sig lite med att ta en titt på poängligatäten i förbundsserierna. Och har man inget bättre för sig kan man väl lika gärna lista länslagens bästa poängmaskiner så här långt.

ELITSERIEN

Iksu: Therese Andersson – 20 poäng (10+10), 9 matcher.
Kommentar: Iksu går fram som en ångvält och Therese Andersson bidrar i allra högsta grad till det. Att vi inte hittade Mini i den senaste landslagsuttagningen förvånade inte bara bloggen utan också förre Iksu-tränaren Ove Johansson som saknade energiknippet i blågul dress.

IBK Dalen: Andrea Gidlund – 14 poäng (5+9), 8 matcher.
Kommentar: U19-landslagstjejen imponerar och är på väg mot sitt stora genombrott. Har redan producerat dubbelt upp gentemot hela fjolårssäsongen. Räkna med att det blir fler!

Skellefteå IIF: Emelie Marklund – 13 poäng (9+4), 9 matcher.
Kommentar: En annan landslagsaktuell U19-tjej som med sina sylvassa avslut är ett ständigt orosmoment för motståndarmålvakten. Ett mycket spännande namn för framtiden!

DIVISION 1 NORRA, DAMER

Ersboda SK: Nina Helas – 11 poäng (9+2), 7 matcher.
Kommentar: I fjol huserade hon i elitserien med IBK Dalen. I år spelas innebandyn i Ersängshallen och att Nina Helas levererar en division lägre ner förvånar ingen.

RIG Umeå IBF: Julia Persson – 10 poäng (4+6), 6 matcher. Cornelia Fjellstedt – 10 poäng (3+7), 6 matcher.
Kommentar: Att Julia Persson skulle ligga med långt framme är ingen större överraskning. Stockholmstjejen spås en stor framtid och räknas som en av landets bästa för sin årskull. Cornelia Fjellstedt, ny på RIG:et för året, har visserligen svarat för poäng i parti och minut tidigare säsonger, men då snackar vi juniorinnebandy. Håll ögonen öppna!

Umeå City IBK: Åsa Andreasson – 7 poäng (5+2), 5 matcher. Maria Sjöström – 7 poäng (1+6), 6 matcher. Paulina Westermark – 7 poäng (6+1), 6 matcher.
Kommentar: Denna trio ligger bakom den största delen av Citys poängskörd så här långt. Ska någon i triangeln bryta sig ut och dra ifrån innan säsongen är slut eller kommer måhända Angelika Westergård smygandes som en dark horse i kulisserna?

Iksu Ungdom: Amanda Öhman – 10 poäng (5+5), 6 matcher.
Kommentar: Denna Röbäckstjej firade poängmässiga triumfer redan i fjol och det mesta talar för att det blir samma melodi även detta år. Besitter stor potential!

Sävar IBF: Emma Sjöberg – 7 poäng (5+2), 5 matcher.
Kommentar: Förra årets vintervistelse i tvåan har i alla fall inte minskat 29-åringens produktivitet. Vi har än mer att vänta från hennes klubba.

Holmsund City: Malin Strömberg – 4 poäng (4+0), 5 matcher. Susanna Norman – 4 poäng (2+2), 6 matcher.
Kommentar: Den tabellmässiga kräftgången visar sig även i poängprotokollet där en 90:a och en 91:a förekommer flitigast med fyra vardera.

ooo

SUPERLIGAN

IBK Dalen: Peder Bodén – 14 poäng (6+8), 8 matcher.
Kommentar: I år inlemmades han som en del av ledarstaben. Men 31-åringen har inte grånat på plan utan snarare visat att han besitter samma magiska teknik och poängsinne som förr där han går i bräschen för den framgångsrika förstakedjan. Det blir en och annan tunnel även i vinter!

Umeå City IBK: Erik Forsgren – 11 poäng (4+7), 8 matcher.
Kommentar: I ett lag i motvind är det en Ersbodagrabb som åstadkommit mest. F-son levererar mål och assist i ur och skur vilket nog lär krävas när mörka moln tornar upp sig på den blå himlen.

DIVISION 1 NORRA, HERRAR

Sandåkerns SK: Christoffer Sjöström – 18 poäng (13+5), 8 matcher.
Kommentar: Det 19-åriga RIG-förvärvet har varit det stora utropstecknet hos nykomlingarna denna säsong vilket lär ha gett ringar på vattnet. Skapar chanser från ingenting och oroar ständigt. Urban Karlsson kan gott och väl låta sig frestas av att nyttja det samarbetsavtal som finns mellan Sandåkern och IBK Dalen.

Ersboda SK: Jonas Lindberg – 11 poäng (5+6), 8 matcher.
Kommentar: I ett ”Ersi” som ännu inte luggat till sig några poäng är det en rutinerad räv som stått för produktiviteten. Den före detta Dalen-spelaren är en mästare på just detta!

DIVISION II NORRA NORRLAND

RIG Umeå IBF: Alexander Rudd – 28 poäng (12+16), 6 matcher.
Kommentar: Ganska bra i fjol men förskräcklig att ha att göra med i år – för motståndarna vill säga. Förvånande att han inte kom med i U19-truppen.

Team Thorengruppen: Andreas Carlbom – 35 poäng (23+12), 7 matcher.
Kommentar: Överflödig. Spelar två divisioner för långt ned och hade gått in i vilket Superligalag som helst.

Spölands IF: Olof Schäfer – 37 poäng (15+22), 8 matcher.
Kommentar: Carlbom har dock hittat sin överman i en av schäfrarna.  När man snackar Spöland så kan man inte undgå att nämna denne man som för tillfället toppar tvåans poängliga.

Umeå City IBF: Samuel Karlsson – 21 poäng (15+6), 8 matcher. Anders Johansson – 21 poäng (9+12), 8 matcher.
Kommentar: En duo som sätter skräck i de flesta motståndarförsvar gör ingen besviken i år heller. Med assistgeniet Kingen och en Samme K som med förbundna ögon skulle hittat nät bakom Svullo vet man vad man får.

Skellefteå IBK: Robert Johansson – 12 poäng (6+6), 7 matcher. Arvid Marklund – 12 poäng (9+3), 6 matcher.
Kommentar: En decimerad årsupplaga av Skellefteå har sina främsta plockare i dessa herrar. Arjeplogsonen Marklund öste in poäng med Argentum (56 stycken) förra året och det kan blomma ut i något riktigt spännande.

Umeå IK: Rasmus Karlstén – 12 poäng (2+10), 7 matcher.
Kommentar: Det 19-åriga Skellefteå-förvärvet må vara liten till storleken men är en lirare utav största mått. UIK lär vara mer än glada att man får ta del av hans tjänster.

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *