Lillebror Bodén in i blågult

Alexander Bodén växlade som bekant omgivning inför säsongen då han lämnade Umeå och Dalen för ett äventyr i schweiziska Grasshoppers. Trots att han i fjol fick debutera i landslagskläderna och lämnade till synes positiva avtryck var Bodén utesluten när Kent Göransson presenterade sin fräschaste trupp till Euro Floorball Cup i Tjeckien. Men tack vare ytterligare ett avhopp – det fjärde i ordningen närmare bestämt- får alltså Alex chansen.

Det är AIK-forwarden David Gillek som tvingats tacka nej och lämnar plats åt energiknippet Bodén. Om avhoppsraden i truppen fortsätter att öka i samma takt kanske det kan öppna upp för Robin Nilsberth?

ooo

Över till lite spekulationer, engelska söndagstabloider kan slänga sig i väggen!

Granlos supersniper Jonathan Rahmqvist säger i en intervju att ett bottenlag i Superligan varit i kontakt med honom. Min första tanke – kan det röra sig om Umeå City?
Rena antaganden från min sida, det ska förstås sägas. Men med tanke på den geografiska närheten och ett City i behov av poäng (och därmed förstärkning?) kanske jag inte är helt ute och cyklar. Även om jag tror att Sirius, trots att man nu lämnat botten, kan vara en ännu mer given kandidat.

Men skulle jag nu vara helt uppe på läktarhåll så kanske det ändå inte vore så dumt för något av elitserielagen i stan att börja spana in målkungen Rahmqvist. Visserligen något begränsad i övrigt på planen men hans målratio är det minsann inget fel på. 23 mål på 6 matcher talar sitt tydliga språk. Huvaligen!

Var och såg 24-åringen när han höll hov mot ett Ersboda som han, visserligen med hjälp av passningsspecialisten Patrik Svensson, sänkte till botten med fem nätkänningar. Och Sandåkern fick smaka på samma medicin. Skynda fynda! Hittar man en framspelare av rang att ackompanjera Rahmqvist så hittar han målet.

Rahmqvist – Klär bättre i blått?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *