Sjukaste kvällen i historien


Dagen är till ända – och tur är väl det. Jag vet egentligen inte riktigt vart jag ska börja. Men vi tar det väl i kronologisk ordning för att hålla oss på banan – i alla fall för en stund.

Dagen började med en rejäl hotellfrukost. Avfärd till spelarhotellet där vi fick se Joel Kanebjörk visa upp en rejäl snöpulning av Mathias Samuelsson. Vi hängde sedan med till Tempelkyrkan i Helsingfors som var en sevärdhet faktiskt. En kyrka byggt inne i ett berg med koppartråd som tak och stora glasfönster, rätt maffigt men inte specielt spännande. Bra val att jag för första dagen lämnade kameran hemma också.

Klas Persson drar en snabb genomgång för laget med lite historia om kyrkan. Mobiltelefonsbilder i dag alltså.

Grabbarna var lagom roade och vissa smet till och med iväg på förhand.
Efter det gjorde vi några videointervjuer – här kan du se en med Magnus Svensson och här kan du se Mattias Wallgren intervjua Johan Samuelsson där det kastas en hel del kängor tillbaka till Umeå.

***

Dagen gick vidare med Norges match mot Tjeckien – och vilken match det blev. Du kan läsa mer om den här(tre olika inlägg). Dagen rullade på och blogginläggen kom.

Sen var det dags för PRESSMATCH. Jag hade taggat till ordentligt, lira innebandy i Hartwall Arena har inte alla gjort. Det blev Tjeckien mot resten eftersom de var rätt många. Vi, övriga världen försökte putta fram matchen till torsdag för att kunna räkna in Kalle Brännberg och Conny Vesterlund i laget, men det gick inte. Jag hade ju självklart inga innebandyskor med mig, men som tur var så erbjöd Johan Samuelsson sig att låna ut hans.

Jag tackade genom att göra lika många poäng som han, på samma golv, i samma skor. Kan väl i ärlighetens namn säga att det var väldigt få innebandyspelare med i matchen, men det var några som glänste till. En kille i det Tjeckiska laget lirade till exempel i högstaligan där – alltid något. Men sju poäng blev det och seger för Finland-, Schweiz-, Canada-, Finland och Sverige-laget med 14-7.

***

Men här börjar det roliga!

På väg hem från Hartwall Arena så liftade jag med killarna från Innebandymagazinet. Vi körde i alla fall ordentligt fel i snöovädret – det ska tilläggas att det snöat cirka 30-40 centimeter här och med tanke på att det är frigivelsedagen (firar att man blev fria från Sverige alltså) så jobbar INGEN med snöröjningen.

Vi hamnade till slut på någon lite jäkla bakväg bakom järnvägen, mest troligt en stig, för det var då ingen som kört där tidigare i alla fall. Ingen aning hur vi kom dit, men när vi skulle vända så körde vi fast – och det ordentligt (norrlänningar ska köra då det är snö – inte Göteborgare). Så där satt vi fast i en dryg halvtimme innan undertecknad, ska försöka att inte bli för pretantiös, tog tag i saker och ting. Vi fick igång en juck-effekt som pappa lärt mig att man ska göra – och det funkade. Lite senare så backade vi de dryga två kilometerna, for hem till hotellet spolade av oss och kastade oss tillbaka in i bilen för att hinna till en sportbar lagom till avspark mellan Liverpool – Aston Villa. Nu sitter jag på hotellrummet – Liverpool vinner och jag har mest troligt blivit sjuk av kvällen. Men en historia har fyllts på i bagaget i alla fall!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *